17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Cum alegem uşile de interior

Nicăieri nu e mai bine ca acasă, iar ușile de interior aduc emoție și rafinament în orice locuinţă! HARMONY DECOR pune la dispoziţia clienţilor o gamă diversificată de finisaje, decoruri şi modele de uşi, de la clasic până la avangardist. Uşile de interior din gama Naturen, pe care le găsiți expuse în show room, sunt fabricate în România, cu materii prime de bună calitate, folosind linii de producţie modern tehnologizate. Filosofia de proiectare a ușilor se bazează pe un stil modern și contemporan, capabil să reinterpreteze și să valorifice orice ambient cu gust și personalitate. Specialiştii de la HARMONY DECOR atrag atenţia asupra faptului că alegerea ușilor de interior este o etapă foarte importantă în momentul în care ne amenajăm casa sau apartamentul. Ele trebuie alese în funcție de anumite criterii funcționale, dar și decorative. Interiorul unei locuințe se amenajează în mai multe etape, care sunt strâns legate unele de altele. Astfel, în etapa de finalizare a pereților trebuie să alegem furnizorul de uși. Este bine să știm că fiecare brand are anumite standarde în privința dimensiunilor golului de ușă, care poate varia în funcție de lățimea foii de ușă și de modelul de toc ales. Și mai trebuie să știm că majoritatea producătorilor de uși de interior, având în ofertă foarte multe modele, nu pot avea pe stoc cantități suficiente pentru a onora imediat comenzile clienților. Tocmai de aceea, trebuie să avem în vedere că termenele de livrare pot varia între trei și șase săptămâni, uneori chiar și mai mult.
Un aspect deseori neglijat îl reprezintă „întâlnirea“ dintre parchet și gresie la trecerea între două spații, care trebuie să se situeze sub foaia de ușă. Ei bine, și poziționarea acesteia pe toc diferă de la un furnizor la altul. De aceea trebuie să comunicăm celui care pune pardoseala acest detaliu pe care-l poate furniza doar un reprezentant al producătorului de uși!
În ceea ce privește înălțimea ușilor, ea se stabilește în funcție de grosimea pardoselii. Acesta este un detaliu care trebuie avut în vedere în momentul comandării ușilor, mai ales pentru că anumite modele nu pot fi ajustate la înălțime foarte mult sau pentru că mânerul va fi în final poziționat foarte jos și deci incomod de utilizat. De altfel, ușile se montează ultimele, după ce pardoseala este finisată cu parchet, cu plăci ceramice, cu mochetă, dar se comandă cu mult înainte.
În ceea ce privește culoarea, ușile albe, simple și cu finisaj lucios se potrivesc amenajărilor moderne, iar cele mate și cu ancadramente sunt ideale pentru ambientele în stil provensal sau american. Ușile în culoarea nucului, simple, sunt recomandate în spațiile moderne, iar cele cu profilatură în interioarele clasice. Indiferent de finisaj, ușile trebuie asortate cu parchetul. Nu există reguli de tipul: „parchet închis și uși deschise“ sau invers. Ele pot contrasta plăcut sau pot fi ton pe ton. Ideal ar fi ca ușile albe să se armonizeze cu un parchet într-o culoare deschisă, caldă și naturală.
În alegerea ușilor, nu contează numai culoarea pardoselii, ci și finisajele mobilierului și ale pereților. Astfel, este bine de știut că ușile albe vor fi scoase în evidență de pereții vopsiți în culori mai tari sau pastelate și de mobilierul în culori calde.
Ușile din sticlă sau cele cu inserții de sticlă reprezintă o opțiune ideală atât din punct de vedere funcțional, cât și decorativ pentru spațiile mici sau pentru cele unde este necesară pătrunderea luminii, dar, atenție, ușile realizate doar din sticlă nu etanşează spațiul la fel de bine precum cele din PAL, MDF sau lemn.
 În showroom-ul HARMONY DECOR , situat pe Centura de Nord a Craiovei, puteți vedea o parte din modelele produse, variantele de structuri interioare sau de finisaje pentru foaia de ușă, modelele de tocuri sau de mânere disponibile. Un specialist se va putea deplasa, în mod gratuit, în locația unde vor fi montate pentru a măsura exact dimensiunile golurilor de montaj necesare, iar la cererea clienților montajul poate fi asigurat de către personal calificat.
Pentru mai multe detalii puteți vizita showroom-ul HARMONY DECOR sau puteți accesa magazinul on-line www.harmonyhomedecor.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS