14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Comuna Rojişte se dezvoltă

Asfaltarea, alimentarea cu apă și canalizarea sunt proiecte prioritare pentru administrația din comuna doljeană Rojişte. Importantă este însă și ordinea în care se fac aceste lucrări, astfel încât să nu se întâmple ca în cazul altor localități, unde a fost spart asfaltul proaspăt pus pentru a fi introduse conducte. Primarul comunei, Ionel Nedelcu, spune că în prezent se derulează un program de alimentare cu apă, care se va desfășura pe o perioadă de patru ani. „Avem pe Programul Național de Dezvoltare Locală un proiect în valoare de 6,1 milioane de lei pentru introducerea apei în comună, iar următoarea etapă va fi asfaltarea drumurilor interioare. Acest proiect de introducere a apei se va derula pe patru ani. Ne-am făcut un plan și am încercat să realizăm mai întâi lucrările de alimentare cu apă și apoi să asfaltăm. Am câștigat un proiect pe măsura 7.2 – asfaltarea drumurilor interioare -, în valoare de 4,6 milioane de lei, și suntem în stadiul de achiziții a proiectării și lucrărilor. Se va începe cu 18 drumuri interioare atât în Rojişte, cât și în Tâmbureşti. Am mai asfaltat câteva drumuri cu fonduri de la bugetul local, iar obiectivul nostru este să finalizăm toate cele 26 de drumuri interioare“, a spus primarul comunei, Ionel Nedelcu.
Pe lângă drumurile comunale, o altă prioritate a administrației din comuna doljeană Rojişte este asfaltarea drumurilor agricole. Acest proiect va fi realizat cu fonduri europene, prin submăsura 4.3, și va consta în asfaltarea a 4,8 km de drumuri. „Proiectul este în derulare, a obținut 100 de puncte din 100 și ne dorim să se realizeze pentru că astfel oamenii vor avea mai ușor acces la exploatațiile agricole, dar și la alte obiective din comună“, a mai spus primarul.

„Cea mai frumoasă istorie este cea scrisă de cei care o fac“

Acestea nu sunt însă singurele investiții realizate în comuna Rojişte. De când a venit la conducerea primăriei, Ionel Nedelcu a alocat fonduri importante pentru îmbunătățirea aspectului localității. „Am amenajat un loc de joacă pentru copiii din satul Rojişte și unul în Tâmbureşti. De asemenea, am făcut un părculeț în satul Tâmbureşti, dar sunt în derulare și alte proiecte pe care le avem în vedere, inclusiv extinderea cimitirului, precum și a aleii pietonale de acces în cimitir“, a mai spus primarul.
Altă investiție extrem de importantă pentru comunitate este înființarea unui centru de urgență, dotat cu echipamente medicale, în care se vor putea face și internări. Acesta va funcționa într-o clădire reabilitată și modernizată și ar urma să fie inaugurat în toamna acestui an. „În mijlocul comunei era o ruină, cu 36 de camere. Am găsit investitori și încercăm să îi dăm o utilitate, să fie un centru de urgență important al zonei de sud a județului. Au venit autoritățile judeţene și au văzut, s-a desfășurat și un exercițiu în care a fost simulată o situație de urgență. În cadrul acestui exercițiu, s-au deplasat mașinile de pompieri de la Bechet la Rojişte, am cazat răniții aici și am fost foarte mulțumiți de cum au evoluat lucrurile. Exercițiul s-a derulat în condiții foarte bune și toată lumea a spus că ar fi oportun să facem acest centru cu internări de una până la trei zile. Centrul va fi dotat cu mașini de pompieri, iar timpul de reacție va fi mai scurt. Va fi și un ambulator și, bineînțeles, echipa medicală va lucra în ture, astfel încât să se asigure permanenţa. Oamenii se bucură că în comuna noastră vin aceste investiții într-un timp foarte scurt. A fost o muncă în echipă, a mea și a grupului meu de lucru, şi sperăm să ducem la bun sfârşit toate proiectele pe care ni le-am propus, iar ele să rămână peste timp. În definitiv, cea mai frumoasă istorie este cea scrisă de cei care o fac“, a încheiat primarul din Rojişte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS