Infrastructura, o prioritate pentru primarul din Robăneşti

Costin-Ionuţ Ştefănescu, primarul din Robăneşti
Autori


Situată în partea de est a judeţului Dolj, la graniţa cu judeţul Olt şi la 18 km de Craiova, comuna Robăneşti face pași importanți spre dezvoltare. Primarul Costin-Ionuţ Ştefănescu a avut pe agenda de investiții din acest an o serie de proiecte menite să îmbunătățească viața celor 2.400 de localnici ai așezării, iar iluminatul și infrastructura sunt printre cele mai mari realizări din 2017. „Am realizat în anul care tocmai se încheie extinderea rețelei de iluminat stradal în satele Robăneştii de Sus, Golfin, Lăcriţa Mare, Lăcriţa Mică și pe străzile secundare. Totodată, am efectuat lucrări de asfaltare pe o lungime de 8,5 km, din care 7,3 km prin măsura de modernizare drumuri agricole în extravilan. Diferența de 1,2 km a fost asfaltarea drumului comunal 92 Bojoiu – Golfin. În urma finalizării acestuia, am reușit să realizăm o intersecție cu drumul comunal 90. În ceea ce privește drumurile din intravilan, care însumează 1.350 de metri, acestea vor fi asfaltate cu fonduri de la bugetul local. S-a desfășurat licitația pentru desemnarea firmei care va realiza lucrarea, iar din primăvară vor începe lucrările pentru că acum vremea nu permite“, a spus primarul Costin-Ionuţ Ştefănescu.
Localitate al cărei nume este legat de istoria acestor meleaguri prin celebra Şarjă de la Robăneşti, unul dintre cele mai cunoscute episoade din istoria militară a României în timpul Primului Război Mondial, comuna este în același timp și un loc al tradițiilor. Tinerii care își unesc destinele aici încă păstrează ritualuri străvechi, iar unul dintre acestea este acela de a merge la fântână și a scoate apă. Autoritățile au dorit să ajute la păstrarea tradițiilor și au recondiționat o fântână din Robăneştii de Jos, pe care au numit-o „Fântâna Mireselor“. Totodată, au amenajat și un foișor unde oamenii se pot reuni. S-au făcut însă și alte investiții care să schimbe aspectul comunei. „Am achiziționat 15 băncuțe, pe care le-am amplasat în puncte strategice din comună, respectiv la biserici, școli, primărie, precum și la dispensarul uman. Totodată, am achiziționat 55 de coșuri, pe care le-am montat la agenții economici din comună, la instituțiile publice, dar și în stațiile de autobuz, iar gunoaiele sunt strânse apoi de către beneficiarii de ajutor social. De asemenea, cu sprijinul consiliului local am alocat câte 5.000 de lei pentru fiecare parohie. În același timp, am obținut finanțare prin PNDL pentru drumul Lăcrița-Mică Golfin, în valoare totală de 5,5 milioane de lei“, a mai spus primarul.
O altă promisiune onorată de autorități este aceea de a înființa echipa de fotbal în localitate. „Așa cum am promis în campania electorală, am reușit să înființăm echipa de fotbal. Aceasta este formată din tineri din comună, care vor să își petreacă timpul liber într-un mod plăcut. Tot pentru a veni în sprijinul lor intenționăm să implementăm un proiect pe Grupul de Acțiune Locală din care facem parte pentru a construi un teren de fotbal“, a adăugat primarul.
Tot la capitolul realizări se adaugă și cadastrarea prin Programul de înregistrare sistematică, prin OUG 35/2016, unei suprafeţe de 360 de hectare de teren agricol. Lista de investiții va continua însă și în 2018, iar prioritară este infrastructura, dar vor fi făcute demersuri și pentru realizarea canalizării. Una dintre cele mai mari provocări ale edilului Costin-Ionuţ Ştefănescu este aceea de a aduce tinerii în comună. „Am demarat o procedură prin care am identificat terenurile aflate la limita cu intravilanul localității și pentru fiecare tânăr care se căsătorește pe raza comunei Robăneşti va fi acordat un teren în suprafață de 500 mp de teren. Condiția este să nu aibă bunuri pe numele lor, să nu vândă terenul cel puţin 25 de ani, să construiască în minimum cinci ani de când intră în posesia lor. Noi le vom asigura utilitățile cu bani de la bugetul local“, a mai spus edilul.
Toate aceste iniţiative ale primăriei sunt menite să stimuleze renașterea comunei, atât din punct de vedere al condiţiilor pe care le oferă oamenilor, cât şi din punct de vedere al construirii spiritului comunitar. „Vreau să le mulțumesc tuturor consilierilor locali pentru tot sprijinul acordat în finalizarea proiectelor de modernizare a comunei. Le-am demonstrat oamenilor că se pot face lucruri mari și cu bani puțini, pentru că, dacă se vrea, se poate, și îi asigur că nu ne vom opri aici. Le doresc atât consilierilor locali, cât și concetățenilor mei un an nou plin de realizări și de bucurii!“, a încheiat primarul Costin-Ionuţ Ştefănescu.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 11 decembrie 2018

Actualitate

» INS: Rata anuală a inflaţiei a scăzut la 3,4%
» Anchetă internă la SJU Craiova după ce o liftieră a cerut din cadourile destinate copiilor de la secţia de oncologie
» Premierul britanic Theresa May, în vizită oficială în Germania
» Şedinţă CSAT, astăzi la ora 13.00
» Trafic îngreunat din cauza ceţii dense

Publireportaj

» Sărbători de poveste la Cadouri•Dulciuri•Flori
» Resortul Plaza Lake, locul unde visurile devin realitate

Local

» Și-a înjunghiat iapa pentru că nu a mai putut urni din loc o căruță încărcată cu nisip

Dolj

» Craiova: Studenție la Științe. Pași în viitor
» Craiova: Carambol pe Calea Bucuresti, în zona Metro
» (GALERIE FOTO) Centru de recuperare cu criosaună şi SPA pentru sportivii craioveni
» „Gogoașă“ de la FCU Craiova a scăpat de închisoare
» A ajuns după gratii după ce a lovit un poliţist cu bâta
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» ITM Gorj verifică accidentul de muncă de la Cariera Lupoaia
» 3,2 milioane de lei pentru drepturile persoanelor cu handicap
» Numărul preşcolarilor a scăzut cu 50% în ultimul deceniu
» CEO are în stocuri 950.000 de tone de cărbune
» Autorităţile din Motru nu au soluţii la problema maidanezilor

Olt

» Olt: Contrabandişti de ţigări, depistaţi de poliţişti

Vâlcea

» Vâlcea: Fiu şi mamă, ucişi de bovinele din gospodărie

Sport

» Fotbal / Bergodi a recunoscut superioritatea Craiovei. Vezi conferința de presă!
» Fotbal / Mangia, supărat după meciul cu Voluntari. Vezi conferința de presă!
» Fotbal / Și-au revenit killerii Craiovei! Știința a urcat pe locul trei (galerie foto)
» Handbaliştii Craiovei şi-au aflat adversara din sferturile Cupei
» Memorialul „Paul Stuparu“, la a cincea ediţiei
» Fotbal / Liga I, etapa a 19-a

Sanatate

» Beneficiile vinului fiert pentru sănătate
» Greșeli care agravează răceala

Educatie

» Cum se vor putea transfera profesorii debutanţi

Magazin

» REŢETA ZILEI: Coastă de porc umplută cu muştar
» Ziua internaţională a munţilor se sărbătoreşte astăzi
» Horia Brenciu, 25 de ani de carieră
» Horoscop
» Bancul zilei

Top