Infrastructura, o prioritate pentru primarul din Robăneşti

Costin-Ionuţ Ştefănescu, primarul din Robăneşti
Autori


Situată în partea de est a judeţului Dolj, la graniţa cu judeţul Olt şi la 18 km de Craiova, comuna Robăneşti face pași importanți spre dezvoltare. Primarul Costin-Ionuţ Ştefănescu a avut pe agenda de investiții din acest an o serie de proiecte menite să îmbunătățească viața celor 2.400 de localnici ai așezării, iar iluminatul și infrastructura sunt printre cele mai mari realizări din 2017. „Am realizat în anul care tocmai se încheie extinderea rețelei de iluminat stradal în satele Robăneştii de Sus, Golfin, Lăcriţa Mare, Lăcriţa Mică și pe străzile secundare. Totodată, am efectuat lucrări de asfaltare pe o lungime de 8,5 km, din care 7,3 km prin măsura de modernizare drumuri agricole în extravilan. Diferența de 1,2 km a fost asfaltarea drumului comunal 92 Bojoiu – Golfin. În urma finalizării acestuia, am reușit să realizăm o intersecție cu drumul comunal 90. În ceea ce privește drumurile din intravilan, care însumează 1.350 de metri, acestea vor fi asfaltate cu fonduri de la bugetul local. S-a desfășurat licitația pentru desemnarea firmei care va realiza lucrarea, iar din primăvară vor începe lucrările pentru că acum vremea nu permite“, a spus primarul Costin-Ionuţ Ştefănescu.
Localitate al cărei nume este legat de istoria acestor meleaguri prin celebra Şarjă de la Robăneşti, unul dintre cele mai cunoscute episoade din istoria militară a României în timpul Primului Război Mondial, comuna este în același timp și un loc al tradițiilor. Tinerii care își unesc destinele aici încă păstrează ritualuri străvechi, iar unul dintre acestea este acela de a merge la fântână și a scoate apă. Autoritățile au dorit să ajute la păstrarea tradițiilor și au recondiționat o fântână din Robăneştii de Jos, pe care au numit-o „Fântâna Mireselor“. Totodată, au amenajat și un foișor unde oamenii se pot reuni. S-au făcut însă și alte investiții care să schimbe aspectul comunei. „Am achiziționat 15 băncuțe, pe care le-am amplasat în puncte strategice din comună, respectiv la biserici, școli, primărie, precum și la dispensarul uman. Totodată, am achiziționat 55 de coșuri, pe care le-am montat la agenții economici din comună, la instituțiile publice, dar și în stațiile de autobuz, iar gunoaiele sunt strânse apoi de către beneficiarii de ajutor social. De asemenea, cu sprijinul consiliului local am alocat câte 5.000 de lei pentru fiecare parohie. În același timp, am obținut finanțare prin PNDL pentru drumul Lăcrița-Mică Golfin, în valoare totală de 5,5 milioane de lei“, a mai spus primarul.
O altă promisiune onorată de autorități este aceea de a înființa echipa de fotbal în localitate. „Așa cum am promis în campania electorală, am reușit să înființăm echipa de fotbal. Aceasta este formată din tineri din comună, care vor să își petreacă timpul liber într-un mod plăcut. Tot pentru a veni în sprijinul lor intenționăm să implementăm un proiect pe Grupul de Acțiune Locală din care facem parte pentru a construi un teren de fotbal“, a adăugat primarul.
Tot la capitolul realizări se adaugă și cadastrarea prin Programul de înregistrare sistematică, prin OUG 35/2016, unei suprafeţe de 360 de hectare de teren agricol. Lista de investiții va continua însă și în 2018, iar prioritară este infrastructura, dar vor fi făcute demersuri și pentru realizarea canalizării. Una dintre cele mai mari provocări ale edilului Costin-Ionuţ Ştefănescu este aceea de a aduce tinerii în comună. „Am demarat o procedură prin care am identificat terenurile aflate la limita cu intravilanul localității și pentru fiecare tânăr care se căsătorește pe raza comunei Robăneşti va fi acordat un teren în suprafață de 500 mp de teren. Condiția este să nu aibă bunuri pe numele lor, să nu vândă terenul cel puţin 25 de ani, să construiască în minimum cinci ani de când intră în posesia lor. Noi le vom asigura utilitățile cu bani de la bugetul local“, a mai spus edilul.
Toate aceste iniţiative ale primăriei sunt menite să stimuleze renașterea comunei, atât din punct de vedere al condiţiilor pe care le oferă oamenilor, cât şi din punct de vedere al construirii spiritului comunitar. „Vreau să le mulțumesc tuturor consilierilor locali pentru tot sprijinul acordat în finalizarea proiectelor de modernizare a comunei. Le-am demonstrat oamenilor că se pot face lucruri mari și cu bani puțini, pentru că, dacă se vrea, se poate, și îi asigur că nu ne vom opri aici. Le doresc atât consilierilor locali, cât și concetățenilor mei un an nou plin de realizări și de bucurii!“, a încheiat primarul Costin-Ionuţ Ştefănescu.


Comenteaza acum

Alte stiri

17 ianuarie 2018

Viorica Dăncilă și soțul, proprietari în Dolj

Propusă de PSD pentru fotoliul de prim-ministru al României, europarlamentarul Viorica Dăncilă are legături strânse cu județul Dolj prin intermediul soțului său, de loc din comuna Giurgița. Potrivit declarației de avere, familia Dăncilă deține, ...

Sumarul ediției de joi, 18 ianuarie 2018

Interviu

» Constantin Florea, inspectorul-şef al ISU „Oltenia“: „330 de spaţii nu au autorizaţie pentru securitatea la incendiu“

Publireportaj

» Un investitor german va crea 500 de locuri de muncă la Craiova
» Derulare proiect „DEZVOLTAREA FIRMEI SC TRANS FAG SRL”
» Comunicat de presă privind lansarea proiectului cu titlul „Schimbare de destinaţie din birouri în centru de zi pentru persoane vârstnice, extindere şi etajare de la P la P+2, împrejmuire teren, puţ forat, bazin etanş vidanjabil, platformă pavată”, SMIS 115458

Local

» Amenzi mari pentru cine nu-şi curăţă zăpada din faţa imobilului
» Şedinţa Consiliului Prefectural Olt se mută la Corabia
» Un mort şi patru răniţi într-un accident cumplit
» România a introdus taxe pe ţigările electronice
» Casele de marcat cu jurnal electronic, obligatorii de la 1 iunie
» A intrat în vigoare Legea prevenirii
» 18 incendii în Mehedinţi în primele două săptămâni din 2018

Dolj

» Aproape 10.000 de pensionari din Dolj vor avea pensiile mărite, din ianuarie
» Fostul primar din Prundeni, în arest la domiciliu
» Capotescu rămâne în arest preventiv
» Poveşti de viaţă din căminul de bătrâni: „Când îţi iubeşti familia nu prea ai cum să ai regrete“
» Cadastru gratuit pentru 15 comune doljene
» Încă două autoutilitare pentru ridicări auto la Craiova
» Iarna blândă scade costurile cu încălzirea
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Peste 20.000 de maşini au fost înmatriculate anul trecut
» Încă o amânare pentru Pandurii în dosarul falimentului
» Şefii ISJ s-au ales cu plângere penală pentru neacordarea sporului de calculator
» Anchetă la operatorul de apă Aparegio
» Agenţii economici nu au renunţat la munca „la negru“
» Primăria aşteaptă să scadă preţul pentru a cumpăra Casa de Cultură a Sindicatelor
» Gorj: Anchetă după ce un bărbat a bătut un elev în curtea unei şcoli din Peştişani

Sport

» SCM luptă la Brașov
» Alex Mitriță a semnat cu echipa de suflet
» Răzvan Burleanu: Nu mai fac absolut nici un compromis

Bani & Afaceri

» ANAF pune piedică donaţiei de 2%

Educatie

» „Fierbe“ învățământul din Dolj

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top