19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCJ Gorj organizează un complex de manifestări dedicate Sărbătorilor de iarnă

CJ Gorj organizează un complex de manifestări dedicate Sărbătorilor de iarnă

Consiliul Județean (CJ) Gorj organizează în această lună mai multe manifestări cu tradiție, dedicate Sărbătorilor de iarnă. „Alaiul obiceiurilor de iarnă“, „Corala gorjeană“ sau sacrificarea porcului pentru copiii instituționalizați sunt doar câteva din evenimentele trecute în programul de Crăciun al Consiliului Județean Gorj. Astfel, înainte de Crăciun, va avea loc manifestarea „Alaiul obiceiurilor de iarnă“, eveniment de păstrare a tradițiilor și de promovare a celor mai importante ansambluri din județ. Oana Paloș, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Gorj, a precizat că sunt așteptați să participe 320 de colindători din mai multe localități ale județului, invitați speciali fiind colindătorii unui ansamblu folcloric din județul vecin, Mehedinți.
„Corala gorjeană“, la a XII-a ediție

Tot luna aceasta va avea loc și „Corala gorjeană“, manifestare culturală care va avea loc la Colegiul Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu. De asemenea, va fi păstrată și tradiția sacrificării porcului de Crăciun pentru copiii instituționalizați. „Pe fiecare centru se va organiza un astfel de moment. Bucuria acestei tradiţii nu va lipsi din centrele unde se află copii instituţionalizaţi. Mulţi au parte pentru prima dată de o astfel de tradiţie, care aproape în orice familie este ceva normal. Pe 15 decembrie vom avea «Corala gorjeană», organizată de Centrul Judeţean de Creaţie, în parteneriat cu Liceul de Arte din Târgu Jiu. Vor participa zece formaţii de la diverse instituţii şcolare şi de cult din judeţul Gorj. Manifestarea a ajuns la cea de XII-a ediţie şi este foarte apreciată. Pe 20 decembrie vom avea «Alaiul obiceiurilor de iarnă», unde sunt invitaţi 320 de colindători din tot judeţul. Vom avea anul acesta un ansamblu din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi“, a explicat Oana Paloș, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Peste 4.400 de colindători, aşteptaţi la instituţie

De asemenea, peste 4.400 de colindători sunt așteptați anul acesta să îi colinde pe angajații Consiliului Județean Gorj. Cei care vor trece pragul instituției sunt elevi de la mai multe unități de învățământ din județ. Înscrierile se efectuează pe parcursul acestei săptămâni, iar programul dedicat Sărbătorilor de iarnă se va derula în perioada 13-15 decembrie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Județean Gorj, colindătorii vor primi, ca în fiecare an, din partea autorităţilor judeţene, pachete cu dulciuri, fructe şi băuturi răcoritoare. Valoarea unui pachet este de 10 lei, la fel ca anul trecut. „Consiliul Judeţean Gorj este pregătit cu programul de sărbători. Perioada este 13-15 decembrie şi avem pachete pregătite pentru 4.400 de colindători. Ca de obicei, pachetele vor conţine dulciuri, fructe şi băuturi răcoritoare“, a mai declarat purtătorul de cuvânt al CJ Gorj, Oana Paloș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS