Îngrijirea pielii gâtului, esenţială o dată cu trecerea anilor

Autori


Îngrijirea pielii este esenţială pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Cele mai multe tratamente insistă asupra aspectului sănătos al celor mai expuse zone: faţa şi gâtul. Dacă despre sănătatea tenului şi tratamentele faciale am discutat în articolele precedente, în interviul de astăzi, conf. univ. dr. Simona Ianoşi, medic primar dermatolog la Centrul Medical Dr. Ianoşi, detaliază problema ridurilor de pe gât şi ne oferă câteva sfaturi importante pentru îngrijirea acestei zone.

Când încep să apară primele riduri la nivelul gâtului şi ce putem face pentru întârzierea apariţiei lor?

Nu numai faţa arată trecerea anilor, ci şi pielea de pe gât sau mâini, iar mascarea pielii de pe gât este, în general, dificilă. Zona gâtului şi a decolteului este, de multe ori, neglijată, deşi este bine ca îngrijirea pielii gâtului să înceapă cât mai devreme, o dată cu îngrijirea feţei.

Primele riduri apar după 30 ani şi devin foarte vizibile după 50 de ani. În funcţie de modul de viaţă al fiecărei persoane, îmbătrânirea gâtului variază de la prezenţa unor riduri superficiale, elasticitate scazută a pielii până la formarea unor cute adânci, piele lăsată sub forma unui guleraş la baza gâtului şi a unor benzi tegumentare sub bărbie. Pentru a întârzia apariţia acestor semne, trebuie să evităm factorii care le favorizează.

Care sunt factorii favorizanţi apariţiei acestora?

În principal, factorii care favorizează îmbătrânirea pielii gâtului sunt vârsta, curele de slăbire, factorii genetici, expunerea la soare, lipsa folosirii unor creme hidratante adecvate. De asemenea, consumul de alcool şi fumatul favorizează apariţia precoce a ridurilor de pe gât.

Cât de importantă este hidratarea acestei zone?

Pielea gâtului este mai subţire decât cea de pe faţă şi mult mai mobilă comparativ cu aceasta, se încreţeşte mult mai repede, mai ales în zona de mijloc a gâtului. Hidratarea cu creme este foarte importantă şi trebuie începută o dată cu hidratarea pielii de pe faţă. Aplicarea unei creme pe faţă trebuie continuată, în mod obligatoriu, cu zona gâtului, a decolteului şi mâinilor. În plus, se mai pot folosi tehnici injectabile de hidratare, care sunt mult mai eficiente.

Care sunt principalele metode şi proceduri pentru îngrijirea pielii de la nivelul gâtului, în vederea încetinirii procesului de îmbătrânire?

Procedurile sunt combinate si trebuie adaptate problemelor care predomină la nivelul zonei, şi anume: prezenţa bărbiei duble sau a excesului de ţesut adipos în toată zona gâtului, prezenţa ridurilor orizontale şi/sau verticale, piele în exces etc.

Alegerea metodei de reîntinerire ţine foarte mult de experienţa medicului care o efectuează, deoarece pielea gâtului este mai specială comparativ cu pielea de pe faţă. Unele proceduri care sunt foarte frecvent utilizate în zona feţei sunt mult limitate pentru gât sau chiar interzise. În cazul grăsimii în exces, cele mai utilizate metode sunt topirea grăsimii cu substanţe lipolitice, combinate cu radiofrecvenţa sau lipoaspiraţia laser. Pentru riduri, se poate combina cu prudenţă injectarea de toxină botulinică cu un tip special de acid hialuronic, vitamine, antiioxidanţi, Mai pot fi folosite tratamentele cu laser fracţional si radiofrecvenţa. La ora actuală, o metodă foarte modernă de reîntinerire a gâtului este liftingul nechirurgical efectuat cu fire de suspensie şi/sau umplere. Toate acestea pot fi combinate cu exerciţii pentru tonifierea pielii gâtului.


Comenteaza acum

Alte stiri

15 februarie 2018

Horoscop

Berbec A venit vremea să treceţi la fapte, deci să depăşiţi faza detaliatelor planuri teoretice, a adunării de informaţii, a studiului aprofundat, pentru că acum deţineţi toate mijloacele concrete de a vă pune ideile în aplicare. Toate vor merge ...

Sumarul ediției de vineri, 23 februarie 2018

Actualitate

» Cutremur în Vrancea

Publireportaj

» Încheiere proiect „Dezvoltarea durabilă a firmei STYH A & A SRL”

Local

» Un tir a intrat într-o stâncă la Topleţi
» A furat o maşină de 20.000 de euro şi a fost prins
» Corul Filarmonicii din Vâlcea, desființat din lipsa banilor
» Cereau sute de euro pentru permise auto
» Poliţistul împuşcat de iubită, tot în stare gravă
» Localnicii din Brezniţa Ocol duc lipsă de locuri de muncă
» Primăria Municipiului Craiova – Consultare publică

Dolj

» Primăria Craiova preia hipodromul din Parcul „Romanescu“
» ITM-ul trece, medici îşi iau liber la mica înţelegere
» Străzi din Craiova, în beznă în mod repetat
» Condamnat la 18 ani de închisoare după ce a lăsat trei copii fără tată
» BMW oprit cu focuri de armă pe străzile din Bănie
» Întreruperi energie electrică de luni
» Colegiul „Frații Buzești“ va găzdui competiția olimpicilor la informatică

Gorj

» Mai mulţi pensionari decât angajaţi
» Patru polițiști locali ameninţă cu greva foamei

Olt

» Olt: Cea de-a VIII-a ediţie “Încuratul cailor de San`Toader”, la Brâncoveni
» Comoara secției de Etnografie a Muzeului Județean Olt: piese rare de port popular expuse până după Paște

Sport

» SCM și-a consolidat locul doi
» Dan Pascu: Avem nevoie de un lider pe finalurile de set
» Noutăţi la baschet: a revenit Hadar, a semnat Sebi Ionescu
» Alb-albaștrii pun „tunurile“ pe Timișoara
» Gardoș și Santos, buni de luptă

Sanatate

» Cum ajunge să moară de gripă un om sănătos
» Sedentarismul, generator de boli

Magazin

» Horoscopul de weekend
» Bancul zilei
» Reţeta de weekend – Brioșe cu ciocolată și iaurt grecesc

Top