Îngrijirea pielii gâtului, esenţială o dată cu trecerea anilor

Autori


Îngrijirea pielii este esenţială pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Cele mai multe tratamente insistă asupra aspectului sănătos al celor mai expuse zone: faţa şi gâtul. Dacă despre sănătatea tenului şi tratamentele faciale am discutat în articolele precedente, în interviul de astăzi, conf. univ. dr. Simona Ianoşi, medic primar dermatolog la Centrul Medical Dr. Ianoşi, detaliază problema ridurilor de pe gât şi ne oferă câteva sfaturi importante pentru îngrijirea acestei zone.

Când încep să apară primele riduri la nivelul gâtului şi ce putem face pentru întârzierea apariţiei lor?

Nu numai faţa arată trecerea anilor, ci şi pielea de pe gât sau mâini, iar mascarea pielii de pe gât este, în general, dificilă. Zona gâtului şi a decolteului este, de multe ori, neglijată, deşi este bine ca îngrijirea pielii gâtului să înceapă cât mai devreme, o dată cu îngrijirea feţei.

Primele riduri apar după 30 ani şi devin foarte vizibile după 50 de ani. În funcţie de modul de viaţă al fiecărei persoane, îmbătrânirea gâtului variază de la prezenţa unor riduri superficiale, elasticitate scazută a pielii până la formarea unor cute adânci, piele lăsată sub forma unui guleraş la baza gâtului şi a unor benzi tegumentare sub bărbie. Pentru a întârzia apariţia acestor semne, trebuie să evităm factorii care le favorizează.

Care sunt factorii favorizanţi apariţiei acestora?

În principal, factorii care favorizează îmbătrânirea pielii gâtului sunt vârsta, curele de slăbire, factorii genetici, expunerea la soare, lipsa folosirii unor creme hidratante adecvate. De asemenea, consumul de alcool şi fumatul favorizează apariţia precoce a ridurilor de pe gât.

Cât de importantă este hidratarea acestei zone?

Pielea gâtului este mai subţire decât cea de pe faţă şi mult mai mobilă comparativ cu aceasta, se încreţeşte mult mai repede, mai ales în zona de mijloc a gâtului. Hidratarea cu creme este foarte importantă şi trebuie începută o dată cu hidratarea pielii de pe faţă. Aplicarea unei creme pe faţă trebuie continuată, în mod obligatoriu, cu zona gâtului, a decolteului şi mâinilor. În plus, se mai pot folosi tehnici injectabile de hidratare, care sunt mult mai eficiente.

Care sunt principalele metode şi proceduri pentru îngrijirea pielii de la nivelul gâtului, în vederea încetinirii procesului de îmbătrânire?

Procedurile sunt combinate si trebuie adaptate problemelor care predomină la nivelul zonei, şi anume: prezenţa bărbiei duble sau a excesului de ţesut adipos în toată zona gâtului, prezenţa ridurilor orizontale şi/sau verticale, piele în exces etc.

Alegerea metodei de reîntinerire ţine foarte mult de experienţa medicului care o efectuează, deoarece pielea gâtului este mai specială comparativ cu pielea de pe faţă. Unele proceduri care sunt foarte frecvent utilizate în zona feţei sunt mult limitate pentru gât sau chiar interzise. În cazul grăsimii în exces, cele mai utilizate metode sunt topirea grăsimii cu substanţe lipolitice, combinate cu radiofrecvenţa sau lipoaspiraţia laser. Pentru riduri, se poate combina cu prudenţă injectarea de toxină botulinică cu un tip special de acid hialuronic, vitamine, antiioxidanţi, Mai pot fi folosite tratamentele cu laser fracţional si radiofrecvenţa. La ora actuală, o metodă foarte modernă de reîntinerire a gâtului este liftingul nechirurgical efectuat cu fire de suspensie şi/sau umplere. Toate acestea pot fi combinate cu exerciţii pentru tonifierea pielii gâtului.


Comenteaza acum

Alte stiri

17 iulie 2018

Premierul Poloniei: Flancul estic al NATO trebuie să fie consolidat

Flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice trebuie să fie consolidat, ca răspuns la politica agresivă a Rusiei, a afirmat marţi premierul polonez Mateusz Morawiecki, scrie Agerpres, citând Reuters. „Flancul de est al NATO trebuie să fie consolidat ...

Sumarul ediției de miercuri, 18 iulie 2018

Actualitate

» Cutremur în această dimineaţă în zona Vrancea
» Întâlnire astăzi la Cotroceni între preşedintele Iohannis şi premierul Dăncilă
» Circulaţia a fost oprită pe drumuri naţionale
» Anunț de lansare a proiectului “Realizarea de investiții pentru creșterea eficienței energetice a clădirii Școlii Gimnaziale Bratovoești, Sat Bratovoești, Județul Dolj

Publireportaj

» Telekom Cloud Backup, soluţia performantă care protejează datele companiilor împotriva pierderii sau deteriorării
» Creşterea competitivităţii societăţii POP Industry SRL prin achiziţie utilaje de producţie în vederea modernizarii fabricii
» Compania TOPOCOM din Hunedoara vă prezintă aplicaţia pentru cadastru general si cadastru sistematic

Local

» Bani pentru drumurile afectate de calamităţi
» Accident cu trei victime în Drobeta Turnu Severin
» A dat în spate şi a accidentat o biciclistă

Dolj

» Festivalul Puppets occupy street la cea de a V-a ediţie
» Craiova: Ediţia a VII-a a Festivalului de datini şi obiceiuri “Tradiţiile verii”
» În Dolj, nouă profesori au promovat titularizarea cu 10
» Viața a zeci de români depinde de un transplant pulmonar: „Este genocid. Oamenii ăștia nu au șansă la viață“
» Primarul Craiovei: „La depozitul de la Mofleni se execută lucrări“
» Agricultura ecologică a început să câştige teren în Dolj
» Revizia avionului prăbușit la Bacău a fost efectuată la Avioane Craiova în 2015
» Cine modifică acoperișul de la bloc, asociația sau proprietarii?
» „Gogoașă“ de la FCU Craiova, condamnat cu executare
» Piciorul victimei unui accident rutier, găsit pe o casă din cartierul Mofleni
» Tânără ucisă într-un accident provocat de un minor băut
» Întreruperi energie electrică de mâine

Mehedinţi

» (VIDEO) Mehedinți: Accident mortal la Halanga

Sport

» Fotbal / Arbitrul Marius Avram, scos pe targă la meciul Honved – Rabotniki
» Atenție la Poli Iași!

Sanatate

» Ce combinații alimentare sunt nepotrivite

Magazin

» Program INSPIRE Cinema Craiova în perioada 20 – 26 iulie
» Horoscop
» Bancul zilei

Top