7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIndonezia: Cel puțin 280 de morți și 1.000 de răniți în urma unui tsunami devastator

Indonezia: Cel puțin 280 de morți și 1.000 de răniți în urma unui tsunami devastator

Bilanţul în urma unui tsunami care a lovit Indonezia după o erupţie vulcanică a crescut la 281 de morţi şi peste 1.000 de răniţi, a anunţat luni Agenţia naţională de gestionare a catastrofelor, potrivit BBC News. Bilanțul numărului victimelor ar putea crește, au anunțat autoritățile. Printre victime nu se numără cetățeni străini.

Imagini surprinse de localnici și postate pe Twitter de un oficial al agenției de gestionare a dezastrelor arată cum oamenii fug disperaţi din faţa valului distrugător.

De asemenea, într-un clip postat pe Twitter se vede momentul în care unda de șoc lovește oamenii care asistau la un concert. Conform sursei citate, basistul formației și managerul au murit, iar alți 3 membri și soția solistului vocal sunt dați dispăruți.

Autorităţile au explicat că acest tsunami nu a fost provocat de un cutremur. Cel mai probabil, de vină au fost alunecări de teren submarine, apărute în urma unei erupţii a vulcanului Krakatau, care se află în strâmtoarea ce desparte insulele Java şi Sumatra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS