7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProteste în București și în țară împotriva Guvernului

Proteste în București și în țară împotriva Guvernului

Câteva mii de persoane au protestat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, manifestanţii acuzând coaliţia PSD-ALDE că nu şi-a respectat promisiunile din campania electorală şi că îndepărtează ţara de standardele europene şi democratice. Protestarii au cerut demisia premierului Viorica Dăncilă, scrie mediafax.

„Am venit pentru că nu vrem să ne mai fie ruşine. Vrem ca politicienii să demisioneze şi să avem o ţară cu care să nu ne mai fie ruşine in Europa. Suntem invadaţi de corupţi!”, a spus Andreea, o protestatară.

„Nu ne lăsăm, o să venim în fiecare sâmbătă, în fiecare duminică să cerem demisia Vioricăi Dăncilă, cea care ne face de râs ţara. Trebuia să asculte preşedintele şi să demisioneze. Vrem justiţie, nu corupţie. Suntem conduşi de niste penali. Nu mi-e teamă să spun acest cuvânt”, a declarat Ioan.

Au existat şi tensiuni între protestatari şi jandarmi, aceştia din urmă încercând să monteze garduri în zona Pieţei Victoria, moment în care manifestanţii au început să scandeze „Fără garduri” şi „Ruşine să vă fie”, iar jandarmii au renunţat la montarea lor. Oamenii legii au format însă un cordon în jurul manifestanţilor.

Proteste au fost și în orașele Cluj, Timișoara, Brașov și Iași, unde au ieșit câte 300 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS