10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulgaria: Ceremonie dedicată preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene

Bulgaria: Ceremonie dedicată preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene

Bulgaria va deține președinția Consiliului Uniunii Europene în prima parte a anului 2018: 1 ianuarie – 30 iunie 2018. Logo-ul ales pentru Președinția Bulgariei la Consiliul Uniunii Europene a fost ales în urma unei competiții naționale la care au participat peste 170 de proiecte. Acesta combină trei elemente tradiționale bulgare – litere din alfabetul chirilic, o broderie tradițională și culorile drapelului țării – alb, verde și roșu.
Dosarele de interes sunt reprezentate de: piața muncii, creșterea economică și competitivitatea, protecția cetățenilor, uniunea energetică, politica privind schimbările climatice, securitate și justiție, UE ca actor pe scena globală.
O ceremonie oficială este programată, joi, la Sofia, pentru a marca începutul președinției bulgare a Uniunii Europene, potrivit Euronews. Palatul Culturii, moștenire a perioadei sovietice, îi va găzdui pe oaspeți, diverși comisari, șeful Parlamentului European, Antonio Tajani, și președintele Consiliului, Donald Tusk.
Bulgaria, ale cărei progrese din domeniul Justiției sunt monitorizate de Bruxelles de la momentul aderării, în 2007, este cea mai coruptă și mai săracă țară din blocul comunitar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS