7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcordul pentru Brexit ar putea servi ca model pentru relaţiile UE cu Turcia şi Ucraina

Acordul pentru Brexit ar putea servi ca model pentru relaţiile UE cu Turcia şi Ucraina

UE invata din experienta Brexit
UE invata din experienta Brexit

Uniunea Europeana invata din experienta Brexit, astfel incat sa poata sa negocieze corect cu alte state care ar putea intra in spatiul european. Ministrul german de externe, Sigmar Gabriel, a sugerat, marţi, ca viitorul acord al Uniunii Europene cu Marea Britanie cu privire la Brexit ar putea să servească drept model pentru relaţiile UE cu alte state, cum sunt Turcia şi Ucraina, transmite agenţia MIA, informeaza Capital.ro.

„Dacă putem ajunge la un acord inteligent cu Marea Britanie care va configura relaţiile cu Europa după Brexit, atunci acesta ar putea servi ca model pentru alte ţări”, a declarat vicecancelarul, pentru grupul de presă german Funke.

Şeful diplomaţiei germane a mai afirmat că nu vede nici Turcia, nici Ucraina aderând la blocul comunitar în curând, şi că, de aceea, UE trebuie să aibă în vedere forme alternative de cooperare mai strânsă.

Gabriel a mai sugerat că o astfel de abordare de către Bruxelles ar putea duce la o ‘nouă formă de uniune vamală, mai strânsă’ cu Turcia. Chiar dacă situaţia din Turcia a demonstrat că această ţară se află încă la o oarecare distanţă de aderarea la UE, a spus Gabriel, gesturi recente ale Ankarei au arătat o disponibilitate din partea acesteia de a îmbunătăţi relaţiile cu Bruxellesul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS