6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA caută averea ascunsă a lui Dragnea. Liderul PSD, verificat dacă are acţiuni la purtător

DNA caută averea ascunsă a lui Dragnea. Liderul PSD, verificat dacă are acţiuni la purtător

Procurorii au pus sechestru pe toată averea lui Liviu Dragnea. Anchetatorii au instituit această măsură pentru a putea, în cazul unei condamnări, să recupereze prejudiciul estimat la peste 27 milioane de euro,. Potrivit unui document obţinut de Realitatea TV, în vederea recuperării prejudiciului s-a instituit sechestru asigurator asupra mai multor bunuri, între care un teren situat în mun. Turnu Măgurele jud. Teleorman, cu suprafața de 2913 mp și construcție aferentă acestuia, un apartament situat în Turnu Măgurele cu suprafața de 80 mp și două autoturisme (Skoda Superb și BMW X5 ).

De asemenea, s-a instituit sechestru asupra:

– sumei de 630.000 lei dobândită prin promisiune de vânzare cumpărare și asupra sumei de 280.000 lei dobândită cu titlu de chirie în anul 2015 și 2016 în baza unui contract de închiriere;
– asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terți, cu orice titlu, în 4 conturi bancare deținute de acesta;
– asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu suspectului Liviu Nicolae Dragnea de către terțe persoane (inclusiv suma de 80.710 euro și suma de 460.110 lei datorată de o societate comercială din Turnu Măgurele, precum și suma de 10.500 lei datorată de organizația județeană Teleorman a unui partid).

De asemenea, s-a instituit sechestru și asupra acțiunilor și părților sociale deținute în cadrul persoanelor juridice de drept privat ce urmează a fi identificate.
În acest moment, măsura sechestrului este în faza de executare, fiind făcute demersuri pentru identificarea altor bunuri până la concurența sumei de 127 547 366,34 lei.

Totodată, s-a instituit sechestru și asupra acțiunilor și părților sociale deținute în cadrul persoanelor juridice de drept privat ce urmează a fi identificate, a anunțat DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS