6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasa Regală: Starea de sănătate a Regelui Mihai I este în continuare îngrijorătoare

Casa Regală: Starea de sănătate a Regelui Mihai I este în continuare îngrijorătoare

Biroul de Presă al Casei Regale, a anunţat duminică, printr-un comunicat, că starea de sănătate a Regelui Mihai I este în continuare îngrijorătoare, dar că acesta este îngrijit la domiciliu de o amplă echipă medicală.

„În zilele care au trecut de la comunicatul din 6 noiembrie, starea generală a Regelui Mihai nu s-a agravat, semnele vitale ale Majestății Sale aflându-se pe o platformă constantă. Medicii au administrat o medicație care să ușureze somnul și respirația. Cu toate acestea, Majestatea Sa continuă să se afle într-o stare îngrijorătoare de sănătate. Scăderea accentuată a capacităților fizice și a capacității de comunicare, precum și imposibilitatea de a se deplasa fără ajutor au rămas la același nivel. Regele Mihai este îngrijit la domiciliu cu excepțională competență și cu mare grijă de o amplă echipă medicală. Doctorii evaluează zilnic starea Majestății Sale. Medicii au transmis faptul că, în actuala stare în care se află Majestatea Sa, Principesa Moștenitoare Margareta poate să se întoarcă în România deocamdată, pentru a-și relua activitățile publice. Medicii consideră prea riscantă deplasarea Regelui Mihai de la reședința privată la spital. Ei sunt unanimi în recomandarea ca tratamentul administrat Majestății Sale să se concentreze acum pe prevenirea suferinței și pe păstrarea confortului fizic și psihologic al Suveranului”, se arată în comunicat.

„Înalt Preasfinția Sa Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale a fost la reședința din Elveția, în mai multe rânduri, și a dat împărtășanie Regelui nostru. De asemenea, reprezentanți ai săi se deplasează frecvent la reședința regală. În afară de Principesa Moștenitoare Margareta și de Principele Radu, prezența la reședința privată din Elveția va continua să fie limitată doar la fiicele Majestății Sale și la Mitropolitul Iosif (sau trimisul său). Personalul Casei Majestății Sale va continua, cu devotament și însuflețire, misiunea pe lângă Regele Mihai I”, se mai precizează în comunicatul Casei Regale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS