8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdrian Ţuţuianu: Institutul Cantacuzino va fi transformat în unitate militară în trei săptămâni

Adrian Ţuţuianu: Institutul Cantacuzino va fi transformat în unitate militară în trei săptămâni

Institutul Cantacuzino va fi preluat de către Ministerul Apărării Naţionale şi va fi transformat în unitate militară cu conducere militară, a anunţat ministrul Apărări, Adrian Ţuţuianu, în cadrul şedinţei de Guvern, informează HotNews.ro.
“În maxim o luna Institutul Cantacuzino să devină parte componentă a Ministerului Apărării naţionale, pentru că ne-al lămurit cu specialiştii de acolo, poate cu o mână mai de fier, mai militarizată o să aibă rezultate”, a cerut premierul Mihai Tudose ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, şi ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu.
Adrian Ţuţuianu a răspuns că în maxim trei săptămâni va veni cu un act normatic prin care să fie transferat Institutul Cantacuzino.
“Sigur, dacă e sarcina, o preluăm. Am şi gândit cum ar putea fi organizat, am făcut o evaluare prealabilă cu ajutorul specialiştilor Ministerului Apărării. Nu am toate datele acum. Eu propun că, împreună cu ministrul Bodog, pe baza materialului de control pe care l-a făcut, în două săptămâni să venim în Guvern, haideţi trei săptămâni, cu un proiect de act normativ, prin care să îl preluăm şi să îl transformăm într-o unitate militară, cu conducere militară şi angajaţi care corespund criteriilor. Ne asumăm această chestiune”, a declarat ministrul Apărării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS