19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpania: Un al doilea atac terorist în orașul Cambrils

Spania: Un al doilea atac terorist în orașul Cambrils


Poliția spaniolă a anunțat că cinci oameni au fost uciși în orașul Cambrils, în încercarea de a opri un al doilea atac cu mașină, după cel de joi, din Barcelona, anunța BBC News.
Potrivit polițiștilor, cei cinci atacatorii, care purtau centuri explozive şi care se aflau într-un autoturism Audi A3, au intrat într-un grup de oameni care se aflau pe trotuar. Şapte oameni, inclusiv un ofiţer de poliţie au fost răniţi, au anunţat serviciile catalane de urgenţă.
Potrivit presei spaniole, vehiculul atacatorilor s-a răsturnat şi, când oamenii au coborât, poliţia a deschis focul asupra lor.
Forţele de ordine au anunţat că situaţia din Cambrils – o staţiune propulară aflată la sud-vest de Barcelona – este sub control. O echipă de genişti urmează să detoneze controlat centurile cu explozibil ale teroriştilor. O înregistrare video al unui martor din Cambrils, făcută publică de El Pais, arată imagini cu trei dintre cei uciși. Bărbatul care filmează observă ca cei aflați la pământ aveau centuri explozive la brâu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS