8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlorin Secureanu a recunoscut acuzaţiile de delapidare şi luare de mită, dar vrea să fie judecat în arest la domiciliu

Florin Secureanu a recunoscut acuzaţiile de delapidare şi luare de mită, dar vrea să fie judecat în arest la domiciliu

Fostul director al Spitalului ”Malaxa” Florin Secureanu i-a rugat, luni, pe magistrații de la Curtea de Apel București să-l elibereze din arestul preventiv, arătând că și-a recunoscut în totalitate faptele și, pentru a demonstra buna credință, este dispus să-și vândă un imobil pentru a acoperi o parte din prejudiciul care i se impută, informează Agerpres.
Curtea de Apel Bucureşti a judecat, luni, contestaţia DNA la decizia de judecare în arest la domiciliu luată în 7 iulie de Tribunalul Bucureşti în cazul lui Florin Secureanu.
Procurorul de şedinţa a arătat că faptele de care este acuzat Secureanu s-au întins pe o perioadă de şapte ani, că nu a plătit prejudiciul stabilit în dosar şi că în timpul urmăririi penale a avut o atitudine oscilantă.
”Nu se impune măsură înlocuirii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. A acceptat procedura simplificată, dar asta nu înseamnă că a fost diminuată gravitatea faptelor. A făcut acest lucru pentru a beneficia de o pedeapsă redusă”, a arătat procurorul.
În replică, avocatul lui Secureanu a susţinut că decizia Tribunalului este întemeiată.” În decembrie anul trecut, domnul Secureanu a aflat din mass-media că este cercetat. S-a prezentat la DNA şi după două ore a fost reţinut. A declarat că nu are obiecţiuni faţă de rechizitoriu. A declarat în faţa judecătorului de camera preliminară că doreşte să se judece în procedura simplificată. Nu e un pericol public. Toate bunurile inculpatului sunt sub sechestru. Nu i s-a permis să vândă o proprietate pentru a acoperi o parte din prejudiciul. Are un cumpărător acum pentru o proprietate. În plus, are probleme la plămâni şi probleme stomatologice”, a arătat apărătorul fostului manager de la Spitalul Malaxa.
În apărarea să, Florin Secureanu a spus în faţa judecătorului că regretă faptele de care este acuzat şi le recunoaşte. ”Regret faptele care mi se impută şi le recunosc. N-am fost oscilant în faţa procurorului DNA. Am recunoscut toate acuzaţiile care mi-au fost aduse. Am probleme pulmonare care pot fi tratate mai uşor în arest la domiciliu. Am, de asemenea, lucrări de implantologie care nu au fost terminate. Impactul mass-media a fost exagerat în cazul meu. Conversaţiile din dosar au fost prezentate trunchiat. Doresc să acopăr o parte din prejudiciu. Un vecin vrea să cumpere imobilul aflat în construcţie”, a arătat Secureanu.
Curtea de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare, urmând să stabilescă dacă fostul manager va fi judecat în arest preventiv sau în arest la domiciliu. Florin Secureanu este arestat preventiv de şapte luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS