6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAI a dispus sesizarea Parchetului Militar după controlul de la Inspectoratul General de Aviație

MAI a dispus sesizarea Parchetului Militar după controlul de la Inspectoratul General de Aviație

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a sesizat, joi, Parchetul Militar, după controlul de la Inspectoratul General de Aviație care a a constatat că au fost efectuate zboruri tehnice cu elicopterele ministerului, altele decât cele SMURD, fără a fi necesare, în vederea pregătirii unor misiuni speciale ipotetice, informează MAI.
Potrivit sursei citate, aceste zboruri au fost realizate, în marea lor majoritate, de către un grup restrâns de piloți care fac parte din conducerea Inspectoratului General de Aviație al MAI.
Parchetul Militar a fost sesizat pe 26 iunie 2017 și se va realiza inclusiv o cercetare administrativă pentru stabilirea pagubei produse patrimoniului MAI și pentru recuperarea prejudiciului.
Sursa amintită precizează că activitatea de control la IGAv a început în noiembrie 2016, fiind extinsă ulterior din dispoziția ministrului afacerilor interne, Carmen Dan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS