Tot mai mulți migranți depistați că stau ilegal în România

imi


Inspectoratul General pentru Imigrări a depistat 262 de cetăţeni străini care nu au respectat prevederile legale privind intrarea şi şederea pe teritoriul României, în urma acţiunilor pe care poliţiştii le-au efectuat în luna mai, fiind aplicate 500 de sancţiuni în valoare de aproape 600.000 lei.

În urma acţiunilor întreprinse, au fost depistaţi 156 de străini, care nu au respectat prevederile legale privind şederea pe teritoriul ţării noastre, cei mai mulţi în municipiul Bucureşti şi pe raza de competenţă a judeţelor Constanţa, Bihor şi Alba. De asemenea, au fost preluaţi de la alte structuri 106 străini pentru aplicarea măsurilor din domeniul de competenţă. Pe parcursul lunii aprilie, poliţiştii de imigrări au emis 128 de documente administative ( decizii de returnare şi comunicări de părăsire), cetăţenilor străini care nu mai îndeplineau condiţiile de şedere pe teritoriul României, prin care au fost obligaţi ca în termen de 3, respectiv 15 zile să părăsească ţara noastră”, transmite IGI printr-un comunicat de presă.

De asemenea, au fost organizate misiuni de îndepărtare sub escortă, până la frontieră sau în ţara de origine, pentru 57 de persoane, iar pentru 30 au fost întocmite documente necesare în vederea luării în custodie publică până la returnarea de pe teritoriul ţării noastre.


În perioada menţionată, poliţiştii au verificat mai multe societăţi comerciale şi au aplicat 67 de sancţiuni contravenţionale reprezentanţilor pentru nerespectarea prevederilor privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, valoarea acestora fiind de peste 450.000 de lei.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 3 iunie 2017

Top