18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTatăl presupusului autor al atentatului de la Manchester a făcut parte dintr-o fostă grupare islamistă

Tatăl presupusului autor al atentatului de la Manchester a făcut parte dintr-o fostă grupare islamistă

Tatăl presupusului autor al atentatului de la Manchester a fost membru al Grupului de luptă islamic libian (LIFG), foarte activ în anii ’90, a declarat joi un oficial al forțelor de securitate de la Tripoli, relatează agenţia AFP, citată de Agerpres.
„Da, a fost membru al LIFG”, ostil regimului Muammar Gaddafi, a declarat Ahmed Ben Salem, purtătorul de cuvânt al serviciilor de securitate libiene, în legătură cu Ramadan Abedi, care a fost arestat miercuri în capitala libiană.
Fiul său, Salman, este presupusul autor al atentatului în care au fost ucise 22 de persoane și rănite cel puțin 60 luni seara la ieșirea de la un concert la Manchester, în nord-vestul Angliei. El a murit în atacul revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).
Urmărit de regimul Gaddafi, la fel ca alți membri ai LIFG, Ramadan Abedi și-a găsit refugiu în Marea Britanie înainte de a reveni în țară în 2011 pentru a lupta alături de rebeli împotriva forțelor fidele lui Gaddafi în timpul revoltei din același an, potrivit mass-media britanice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS