7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn navigator român a murit la bordul unei nave, în Malaezia

Un navigator român a murit la bordul unei nave, în Malaezia

Un marinar român, de 36 de ani, şi-a pierdut viaţa la bordul unei nave, în Malaezia. Primele informaţii arată că acesta ar fi suferit un accident, căzând de la înălţime, transmite Mediafax.

Potrivit Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihălcioiu, cel care a murit este Stelian Mevlit, ofiţer mecanic la bordul navei Berge Artic, sub pavilion Panama. ”După primele informaţii, acesta ar fi suferit un accident”, a spus Adrian Mihălcioiu. Se pare că marinarul a căzut de la înălţime, de pe o scară, şi ar fi suferit răni la cap.
Trupul marinarului român a fost depus la morga spitalului din Kota Kinabalu, pentru ca în urma necropsiei să se determine cauzele decesului. ”Mâine vom afla cauza exactă a morţii. Ministerul Afacerilor Eexterne, prin serviciul consular român din Malaezia, este în legătură cu noi, cu autorităţile, cu soţia şi medicii spitalului”, a spus liderul SLN.

Stelian Mevlit era căsătorit şi nu avea copii, soţia acestuia fiind informată încă de miercuri de către agenţia de crewing prin care a plecat navigatorul. ”Formalităţile de repatriere au început şi se va acţiona cu toată celeritatea pentru o cât mai urgentă repatriere a corpului neînsufleţit. Stelian Mevlit nu era membru al Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor (ITF), dar asiguram familia de sprijinul SLN/ITF, cum procedăm de obicei în astfel de cazuri”, a mai spus Adrian Mihălcioiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS