6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de părinți cu copiii lor protesteză în București, în Piața Victoriei

Zeci de părinți cu copiii lor protesteză în București, în Piața Victoriei

Zeci de părinţi însoţiţi de copii protestează în Piaţa Victoriei din Bucureşti, începând cu ora 11:00. Protestul copiilor „Educaţie pentru democraţie – Lecţia de educaţie civică” a apărut ca urmare a declaraţiilor ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, care a susţinut că este ilegal ca părinţii să-i aducă pe cei mici la manifestările de stradă, informează Gandul.ro.

Organizaţia Salvaţi Copiii a atras atenţia asupra unei interpretări incorecte a legislaţiei şi a susţinut că prezenţa copiilor alături de părinţi la proteste nu numai că nu încalcă vreun act normativ, ci este chiar garantată de legislaţia internaţională atâta vreme cât nu prezintă vreun element de abuz, de pericol la adresa siguranţei fizice, sănătăţii ori imaginii publice a copilului, potrivit Gandul.ro.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a susţinut că părinţii care au venit cu copiii la proteste au încălcat legea și că preşedintele Klaus Iohannis ar fi instigat la acest lucru. Declarațiile ministrului Muncii au fost contrazise de mulți specialist și chiar de psihologi care au susținut că părinții pot să își ducă liniștiții copiii la proteste pașnice, fără să încalce nicio lege.
Mai multe plângeri anonime au fost depuse la Protecţia Copilului după protestele masive din ultima perioadă, fapt ce a adus un val de nemulțumiri în rândul opiniei publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS