8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis a semnat decretul de numire a Cristinei Tarcea în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi

Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Cristinei Tarcea în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul pentru numirea  judecătoarei Iulia-Cristina Tarcea în funcţia de Preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pe o perioadă de 3 ani.

Judecătoarea Cristina Tarcea a fost propusă joi pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de către secţia de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, cu 10 voturi pentru din 10.

Până în prezent, Cristina Tarcea deţinea funcţia de vicepreşedinte al Instanţei supreme şi era delegată să asigure interimatul conducerii instituţiei.

Pentru funcţia de vicepreşedinte al ICCJ şi-au depus candidaturile Lavinia Curelea, preşedinte al Secţiei I civile, şi judecătoarea Nela Petrişor.

Postul de preşedinte al ICCJ a rămas vacant după ce Livia Stanciu, cea care deţinea această funcţie, şi-a înaintat cererea de eliberare din funcţie prin pensionare, începând cu 13 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS