Fostul ministru Petre Tobă nu ar fi plagiat

Autori


 

Comisia de specialitate din cadrul CNATDCU a stabilit că ministrul demisionar al afacerilor interne, Petre Tobă (foto), nu a plagiat, propunerea specialiştilor fiind de păstrare a titlului de doctor, potrivit unui document obţinut în exclusivitate de Mediafax.

„Comisia de lucru consideră finalizată analiza Tezei de doctorat elaborată de domnul Tobă Petre, intitulată «Poliţia Română – Forţă de stabilitate şi securitate. Optimizarea managementului cooperării internaţionale în vederea combaterii ameninţărilor neconvenţionale», din perspectiva sesizării referitoare la prezumtiva existenţă a unei situaţii de plagiat multiplu în conţinutul acesteia şi în baza concluziilor rezultate. Propunem menţinerea titlului de doctor acordat domnului Tobă Petre prin Ordinul 5223/29.08.2011“, se arată în documentul întocmit de comisia de lucru care s-a ocupat de sesizarea privind doctoratul lui Petre Tobă.

Actul a fost redactat pe 1 septembrie şi reprezintă constatările Comisiei de lucru din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, care s-a ocupat de sesizarea privind suspiciunile de plagiat din lucrarea de doctorat a lui Petre Tobă, fostul ministru al afacerilor interne.

„Teza de doctorat realizată de domnul Petre Tobă are valoare ştiinţifică incontestabilă, dovedită atât prin caracterul inovativ al soluţiilor identificate, care au fost valorificate şi validate în practica structurilor specializate ale Poliţiei Române, cât şi prin opiniile de specialitate exprimate de personalităţi recunoscute în mediul academic şi de cercetare în domeniul ştiinţelor militare, de informaţii şi securitate naţională, care au făcut parte din Comisia de susţinere a tezei de doctorat, respectiv prof. univ. dr. Teodor Frunzeti, prof. univ. dr. Constantin Popescu, prof. univ. dr. Luca Iamandi şi prof. univ. dr. Teodora Ştefan“, se mai arată în documentul obţinut de Mediafax.


Raportul comisiei va ajun­ge în consiliul general al CNATDCU, care va lua o decizie. Hotărârea consiliului general va ajunge la Ministerul Educaţiei.

„Am primit raportul în această dimineaţă, comisia de analiză a sesizării cu privire la lucrarea de doctorat a domnului Tobă a înaintat raportul de analiză consiliului general CNATDCU. Potrivit procedurii, acest raport va fi supus votului consiliului general, care are posibilitatea fie să-l aprobe, fie să-l respingă“, a spus, pentru Mediafax, Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei.

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I“ a propus, pe 22 august, menţinerea titlului de doctor al ministrului de interne, Petre Tobă, potrivit raportului transmis de membrii instituţiei către Ministerul Educaţiei, în document arătându-se că „cercetarea ştiinţifică a lui Petre Tobă a fost utilă“.

Petre Tobă, care a condus Poliţia Română în ultimii trei ani până la numirea în Cabinetul Cioloş, se află pe lista cu demnitari suspectaţi că şi-au plagiat tezele de doctorat, existând suspiciuni că peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat a acestuia ar fi fost copiate din diverse lucrări. Acesta este vizat şi de un dosar al DNA, procurorii cerând joi aviz preşedintelui pentru urmărirea penală. După acuzaţiile aduse de DNA, Petre Tobă a demisionat de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 3 septembrie 2016

Actualitate

» Câinele Romeo a fost salvat de sub dărâmături la nouă zile de la seismul devastator din Italia
» 23 de parlamentari PSD şi PNL vor ca primarii să poată angaja un consilier pe probleme de diaspora
» Elena Băsescu şi Bogdan Ionescu au divorţat la notar
» Atentat cu bombă în Filipine. Cel puţin 14 oameni şi-au pierdut viaţa
» Vâlcea: Accident mortal în comuna Ghioroiu
» Fostul ministru Petre Tobă nu ar fi plagiat
» Guvernul a stabilit noi tarife: Un medic primar cu vechime va lua 1.200 de lei pentru o gardă în weekend
» Titlul de doctor acordat lui Gabriel Oprea, retras

Dolj

» Noul Ford KA+ prezentat azi în premieră la Red Bull Soapbox Race din Cluj-Napoca
» Slujiri ale ierarhilor din Mitropolia Olteniei
» Întreruperi energie electrică de luni
» Criblura turnată pe drumul din Crușeț, pericol pentru parbrize
» Nereguli la Secția ATI de la SJU Craiova
» Craiovean condamnat definitiv pentru șantajarea fostului patron
» Doljean recidivist, prins de șase ori conducând fără permis
» Irina Popescu, vicepreședinta Asociației Moașelor Independente: „Doar două moașe lucrează în mediul rural“

Gorj

» Cutremur în judeţul Gorj
» Atelierul naţional de poezie „Serile la Brădiceni“ 2016
» Au serbat ziua de naştere cu focuri de armă
» Listele cu datornici, afişate în baruri

Olt

» Olt: Doi pietoni, care au traversat neregulamentar, şi-au pierdut viaţa

Vâlcea

» Vâlcea: Viteza i-a adus moartea

Sport

» Monica Niculescu şi Vania King, în optimi US Open
» Simona Halep este în optimi la US Open
» Djokovic și Nadal, în optimi de finală la US Open
» Monica Niculescu s-a oprit în turul al 3-lea la US Open
» Fostul președinte al Federației Române de Gimnastică, Nicolae Vieru, a încetat din viață
» Tricolorii încep cursa pentru Mondiale

Educatie

» Trei elevi doljeni, laureaţi la faza naţională a Concursului „Tinere condeie“
» Şapte absolvenţi au luat bacalaureatul după contestaţii

Magazin

» Ia te uită! – Cod roşu la Casa Albă
» Horoscop
» Bancul zilei
» Planuri pentru cel mai performant reactor de fuziune nucleară

Top