6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate214 milioane de americani au sărbătorit Ziua Independenţei

214 milioane de americani au sărbătorit Ziua Independenţei

the4th_314

Statele Unite ale Americii au sărbătorit ieri 240 de ani de la semnarea Declaraţiei de Independenţă față de Marea Britanie, semnată de 13 colonii de pe continentul nord-american.
Circa 214 milioane de cetăţeni americani au celebrat, în familie sau în comunităţi, Ziua Independenţei Statelor Unite, cheltuind, în total, 6,8 miliarde de dolari pe alimente, arată cifre obţinute de revista Forbes.
Fiecare cetăţean american a cheltuit, în medie, 71,34 dolari pe mâncare şi băutură cu ocazia Zilei Independenţei, suma totală cheltuită de 4 iulie la nivelul SUA fiind de 6,8 miliarde de dolari.
Potrivit Asociaţiei Pirotehnice americane, sutele de tone de artificii folosite anul acesta de 4 iulie au costat 1,09 miliarde de dolari.
Reprezentanţii guvernului american la Bucureşti au organizat în acest an în avans sărbătorirea Zilei Americii. Cu acest prilej, ambasadorul Hans Klemm a punctat semnificaţia zilei de 4 iulie: „America sărbătoreşte Ziua Independenţei, momentul în care, cu 240 de ani în urmă, 56 de patrioţi şi-au dedicat viaţa crezului că toţii oamenii se nasc egali şi că toţi avem dreptul la viaţă, libertate şi căutarea fericirii. În plus, anul acesta avem o altă aniversare importantă. În urmă cu 100 de ani, America a avut ideea extraordinară de a înfiinţa un sistem naţional de parcuri pentru a proteja resursele noastre naturale.
De aceea, Ambasada Statelor Unite în România a ales sistemul național de parcuri drept temă a recepţiei de Ziua Independenţei.
Preşedintele Kennedy a spus cândva: «Toţi respirăm acelaşi aer». Cu alte cuvinte, aerul pe care îl respirăm în Yosemite, California, nu este diferit de aerul pe care îl respirăm la Sleeping Bear Dunes, în Michigan, de unde sunt eu originar, sau de aerul pe care îl respirăm în Munţii Apuseni.
Nu doar respirăm acelaşi aer, ci România şi SUA împărtăşesc interesul de a construi o lume sigură. Nu doar prin eforturile noastre importante de a promova securitatea, democraţia şi prosperitatea, ci şi prin datoria noastră comună de a proteja mediul înconjurător pentru copiii noştri şi urmaşii lor. Vă mulţumesc pentru parteneriatul şi prietenia României acum, când sărbătorim aniversarea Americii“, a spus ambasadorul Hans Klemm.
Klaus Iohannis a adresat un mesaj în care a afirmat că Statele Unite sunt, pentru România, un garant al securităţii sale, un aliat solid şi un partener de nădejde, de care ne leagă o prietenie trainică.
„Declaraţia de Independenţă, adoptată în urmă cu 240 de ani la Philadelphia, continuă să servească drept sursă de inspiraţie şi în ziua de astăzi. Statele Unite reprezintă pentru România un garant al securităţii sale, un aliat solid şi un partener de nădejde, de care ne leagă o prietenie trainică, valori, principii şi interese comune. Happy 4th of July! Happy Independence Day!“, a spus şeful statului român.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS