7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCarne și ouă retrase de la comercializare

Carne și ouă retrase de la comercializare

18.645 de ouă și 5.300 de kilograme de produse alimentare de origine animală au fost retrase de la comercializare în urma verificărilor efectuate, la nivel național, de către inspectorii sanitari veterinari, în perioada Sărbătorilor Pascale. Au fost verificate 3.723 de unități de alimentație publică, piețe și depozite, valoarea amenzilor aplicate din cauza neregulilor depășind 402.500 de lei.
Potrivit unui comunicat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București remis vineri Agerpres, în perioada 24 aprilie — 3 mai au fost controlate 3.723 de unități de depozitare a produselor de origine animală autorizate sau înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, piețe agro-alimentare, târguri, unități de tip hipermarket/supermarket, unități de comercializare ale produselor alimentare de origine animală și nonanimală, precum și unități de alimentație publică. Produsele alimentare identificate ca fiind improprii pentru consumul uman (carcasă miel, pește, produse din pește, carne, produse din carne, lapte și produse lactate) au fost retrase de la comercializare și dirijate spre neutralizare.
În perioada menționată, au fost sacrificați 75.890 de miei, atât în locuri amenajate temporar, cât și în unitățile de abatorizare autorizate sanitar veterinar, în care se asigură supravegherea sanitară veterinară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS