7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul anunță astăzi noul ministrul al Culturii

Premierul anunță astăzi noul ministrul al Culturii

Guvernul va trimite, astăzi, preşedintelui Klaus Iohannis revocarea din funcţie a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, dar şi o nouă propunere. Premierul Dacian Ciolos a anunţat că îl va înlocui dupa ce deminatarul a acuzat încercări de intimidare din partea unor colegi din Guvern.

Discuții despre o posibilă demisie a lui Vlad Alexandrescu au apărut săptămâna trecută, după ce nu a reușit să aplaneze conflictul izbucnit la Opera Națională din București (ONB). În presă a apărut informația că Dacian Cioloș i-a cerut demisia. Ulterior, Vlad Alexandrescu a anunțat pe Facebook că își depune mandatul și i-a cerut premierului să continue reformele începute de el.
De asemenea, în presă a apărut o scrisoare semnată de Vlad Alexandrescu adresată Grupului pentru Dialog Social în care a denunțat încercări de intimidare din partea unor colegi din Guvernul Cioloș. După ce această scrisoare a fost făcută publică, Dacian Cioloș a anunțat că Vlad Alexandrescu va fi revocat și a criticat ultimele sale acțiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS