7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-au pus în vânzare abonamentele și biletele pentru Concursul Enescu 2016

S-au pus în vânzare abonamentele și biletele pentru Concursul Enescu 2016

Abonamentele și biletele individuale pentru ediția din 2016 a Festivalului Internațional „George Enescu”, care se va desfășura între 3 și 25 septembrie, la Ateneul Român din București, au fost puse în vânzare astăzi. Tema ediției de anul acesta este „Trăiește-ți visul” și vine cu un nou concept care va aduce pe scena concursului, alături de tinerii competitori, nume mondiale consacrate și laureați din anii trecuți, scrie Hotnews.
Ateneul va găzdui, astfel, 19 concerte și recitaluri, printre care un concert de gală susținut de Anna Tifu (vioară), Valentin Raduțiu (violoncel), Mihai Ritivoiu (pian), alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu; trei recitaluri extraordinare susținute de muzicieni consacrați, membri ai juriilor fiecărei secțiuni de instrumente; câștigatorii ediției trecute a Concursului Enescu vor susține și ei recitaluri, iar o noutate a acestei ediții este faptul că, începând cu etapa a II-a, concurenții vor urca pe scena Ateneului.
„Pe fondul succesului din 2014, am decis dezvoltarea unui concept mixt, care permite atât o mai bună promovare a competitorilor și a laureaților, cât și o mai bună promovare a muzicii lui George Enescu. Concursul Enescu devine astfel locul de întâlnire pentru artiști consacrați, pentru laureați ai edițiilor trecute care și-au dezvoltat o carieră internațională, pentru laureați ai ediției anterioare care sunt în curs de promovare, și pentru tinerii artiști care luptă acum pentru a se afirma.[…] În sala de concert se vor întâlni astfel visurile artiștilor și visurile spectatorilor”, a declarat directorul executiv al ARTEXIM, Mihai Constantinescu.
Tema Concursului din 2016 va fi puterea de a da viață visurilor noastre, putere care îi animă și pe tinerii concurenți să se pregătească, să muncească și să performeze pe scenă, în fața juriului și a publicului.
„Trăieste-ți visul!” este provocarea pe care o lansează Concursul Enescu 2016 nu doar pentru artiști, ci și pentru public, fiindcă suntem transformați de fiecare vis căruia îi dăm viață. Concursul Enescu invită la o recunoaștere și sărbătoare a visurilor care ne duc mai departe. […] Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi și ca societate”, spune Oana Marinescu, directorul de comunicare al Concursului Enescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS