7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTorţionarul Alexandru Vișinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare. Decizia este definitivă

Torţionarul Alexandru Vișinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare. Decizia este definitivă

Alexandru Vișinescu a devenit primul torționar comunist condamnat la închisoare, informează B1 TV. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca acesta trebuie să stea 20 de ani după gratii pentru că se face vinovat de moartea a 12 deținuți politici. Vișinescu a fost acuzat pentru că a torturat deținuții în perioada în care a fost șeful penitenciarului de la Râmnicu Sărat. Astfel, magistrații Curții Supreme au respins apelul înaintat de acesta, dar și apelul Parchetului, care ar fi dorit o pedeapsă mai mare.

ÎCCJ va trimite decizia către secția de poliție și, apoi, Vișinescu va trebui să se predea organelor de anchetă penală sau va fi luat de polițiști pentru a fi încarcerat la un penitenciar de maximă siguranță. Cel mai probabil, el va fi încarcerat la penitenciarul Rahova.

De altfel, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a transmis către Parchetul General mai multe nume de persoane care ar fi torționari. Pedeapsa ar fi, însă, mai mult simbolică, dat fiind că mulți dintre ei au peste 85 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS