14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia: Cutremur puternic cu magnitudinea de 7, în estul țării

Rusia: Cutremur puternic cu magnitudinea de 7, în estul țării

Rusia a fost zguduită de un cutremur în această dimineață (Foto: Wall-Street.ro)
Rusia a fost zguduită de un cutremur în această dimineață (Foto: Wall-Street.ro)

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de  7 grade pe scara Richter, a avut loc sambata dimineața în Orientul Extern rus, au anunțat autorități americane și ruse, care au precizat că nu s-au raportat victime sau pagube, relateaza AFP în pagina electronica, scrie Wall-Street.ro.

Potrivit Institutului american de geofizica USGS, seismul a avut loc la ora 3.25 GMT (5.25, ora României), la o adâncime de 160 de kilometri, în regiunea muntoasă Kamceatka Krai, pe coasta de est a Rusiei, potrivit Mediafax.

Centrele de avertizare de tsunami American și pentru Pacific au anunțat că nu există niciun risc de tsunami, potrivit Radio Free Europe-radio Liberty. Filiala locala a Ministerului rus pentru Situații de Urgență a anunțat că seismul a fost localizat la nord-vest de capitala regionala Petropavlovsk-Kamceatki.

„Epicentrul a fost localizat in regiunea Ielizovo, la 84 de kilometri nord-vest de Ielizovo, si la 87 de kilometri nord-vest de Pertopavlovsk-Kamceatki”, a precizat ministerul intr-un comunicat. „Locuitorii din zona populata au resimțit cutremurul la magnitudinea de 5”, a adaugat ministerul, titrează Wall-Street.ro.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS