Prezența europarlamentarilor români în PE în 2015: Adina Vălean (PNL) – 62,02%, Cristian Preda (independent) – 99,37%  Europarlamentarul Adina Vălean are cea mai scăzută prezenţă la voturile din plenul Parlamentului European în 2015 – dintre membrii români ai PE- 62,02%, în timp ce pe primul loc într-un top al prezenţei la vot a eurodeputaţilor români se află eurodeputatul Cristian Preda, cu prezenţă de 99,37%.

Eurodeputatul independent Cristian Preda, membru al grupului Partidului Popular European (PPE), a avut cea mai mare prezenţă la voturile din PE, respectiv 99,37%, potrivit datelor de pe VoteWatch.eu, citate de Mediafax.

Preda a luat cuvântul în plenul PE de 88 de ori, a colaborat în calitate de raportor la Raportul anual 2014 privind drepturile omului şi democraţia în lume şi politica Uniunii Europene în această privinţă, a realizat alte trei rapoarte, precum şi două recomandări în calitate de raportor alternativ, potrivit datelor de pe site-ul Parlamentului European. Cristian Preda a emis trei avize în calitate de raportor pentru aviz, un aviz în calitate de raportor alternativ pentru aviz, a făcut 117 propuneri de rezoluţie şi a formulat trei întrebări parlamentare.

Adina Vălean, membră PPE şi PNL, a fost prezentă în 2015 în proporţie de 62,02% la voturile din Parlamentul European, a emis un aviz privind armonizarea anumitor aspecte ale dreptului de autor şi drepturilor conexe în societatea informaţională, a luat cuvântul în plen de 73 de ori şi a adresat cinci întrebări parlamentare. Pe locul doi, în funcţie de prezenţa la vot, este Csaba Sogor, eurodeputat UDMR şi membru în PPE, cu 99,2% prezenţă în 2015. Csaba Sogor a emis un aviz referitor la fondurile structurale şi de investiţii europene şi buna guvernanţă economică, a luat cuvântul în plen de 107 ori, a făcut 48 de propuneri de rezoluţii, cinci declaraţii scrise şi a adresat zece întrebări parlamentare. Liberalul Traian Ungureanu, membrul al PPE, a înregistrat în 2015 prezenţă la vot de 99,11%, a făcut trei rapoarte în calitate de raportor alternativ, un aviz în calitate de raportor pentru aviz şi a luat cuvântul în plen de 50 de ori.

Ungureanu a făcut 14 propuneri de rezoluţie şi a adresat 12 întrebări parlamentare. Fostul preşedinte al PNL, Theodor Stolojan, a avut în 2015 prezenţă la vot de 97,86%. Eurodeputatul, membru al PPE, a făcut un raport referitor la raportul anual privind fiscalitatea, în calitate de raportor alternativ şi o declaraţie scrisă pe tema e-sănătăţii. Theodor Stolojan a avut anul trecut 31 de luări de cuvânt în plenul PE şi a adresat o întrebare parlamentară pe tema implementării legii germane privind salariul minim. Următorul în top este Daniel Buda, liberal şi membru al PPE, cu 97,81% prezenţă la vot în anul anterior. Buda a luat cuvântul în plen în 2015 de 321 de ori şi a adresat 371 de întrebări parlamentare. De asemenea, Daniel Buda a formulat nouă propuneri de rezoluţie, două declaraţii scrise, a făcut un raport în calitate de raportor alternativ şi două avize în calitate de raportor alternativ pentru aviz.

La polul opus, pe locul doi, în funcţie de prezenţa scăzută la vot, se află Dan Nica, prezent la 64,39% din voturile din plenul PE. Social-democratul Dan Nica, membru al Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor din Parlamentul European (S&D), a emis în 2015 un aviz, în calitate de raportor pentru aviz, referitor la oportunităţile de creştere ecologică pentru IMM-uri. De asemenea, Nica a luat cuvântul în plen de 20 de ori, a făcut trei propuneri de rezoluţii, o declaraţie scrisă şi a adresat şapte întrebări parlamentare.

Eurodeputatul independent, membru al Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), Mircea Diaconu, a fost prezent anul trecut la 69,72% din voturile din plenul PE. Diaconu a luat cuvântul de două ori în plen, a făcut un raport despre o abordare integrată a patrimoniului cultural european, în calitate de raportor, şi un raport despre filmul european în era digitală, în calitate de raportor alternativ. De asemenea, Diaconu a făcut un aviz referitor la posibilitatea de a extinde protecţia indicaţiilor geografice ale Uniunii Europene la produsele neagricole şi unul referitor la recomandările Comisiei Europene privind negocierile pe marginea Parteneriatului transatlantic pentru comerţ şi investiţii (TTIP). Diaconu a mai făcut două propuneri de rezoluţie, o declaraţie scrisă şi a adresat şase întrebări parlamentare în 2015.

Cristian Buşoi, cu prezenţă de 70,11% la voturile din plenul PE, a făcut un raport, în calitate de raportor, pe tema comerţului cu produse derivate din focă şi două rapoarte, în calitate de raportor alternativ, despre asigurarea de îngrijiri medicale mai sigure în Europa: îmbunătăţirea siguranţei pacienţilor şi combaterea rezistenţei la antimicrobiene, respectiv aparatele consumatoare de combustibili gazoşi.


De asemenea, Buşoi a făcut cinci declaraţii scrise pe teme medicale, a adresat şapte întrebări parlamentare şi a luat cuvântul de 60 de ori în plenul PE. Europarlamentarul social-democrat Viorica Dăncilă, membră a S&D, a avut o prezentă la vot de 75,65% anul trecut. Dăncilă a făcut un raport, în calitate de raportor alternativ, referitor la carierele femeilor în mediul ştiinţific şi universitar şi “plafoanele de sticlă” întâlnite şi a emis patru avize.

Europarlamentarul a formulat 109 propuneri de rezoluţie, a luat cuvântul în plen de 157 de ori, a adresat 49 de întrebări parlamentare şi trei declaraţii scrise.

Soţia fostului premier Victor Ponta, Daciana Sârbu (PSD) a avut o prezenţă la vot de 85,92%, a făcut un raport, în calitate de raportor alternativ, pe tema clonării bovinelor, porcinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor crescute şi reproduse în scopuri agricole şi un aviz despre alimentele noi. Social -democratul Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al PE şi membru al S&D, cu o prezenţă de 87,76% la vot, a făcut un raport, în calitate de raportor, despre situaţia militară strategică din bazinul Mării Negre în urma anexării ilegale a Crimeii de către Rusia, un raport pe teme de securitate şi afaceri externe europene, în calitate de raportor alternativ.

De asemenea, Paşcu a formulat cinci propuneri de rezoluţie referitoare la situaţia Ucrainei, recunoaşterea statului palestinian, a adresat o întrebare parlamentară şi a luat cuvântul în plen de 107 ori. Eurodeputatul independenet Renate Weber, a avut în 2015 o prezenţă la vot de 91,51% şi a făcut trei rapoarte, în calitate de raportor alternativ, despre microfinanţare, sănătate şi siguranţă la locul de muncă şi ocuparea forţei de muncă. De asemenea, Weber a avut în 2015 patru avize în calitate de raportor alternativ pentru aviz, trei propuneri de rezoluţie, două declaraţii scrise, 11 întrebări parlamentare şi a luat cuvântul în plen de patru ori. Monica Macovei, europarlamentar independent şi membră a Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, a avut o prezenţă la vot de 92,85%, un raport, în calitate de raportor, referitor la instituirea Parchetului European, un raport un aviz, în calitate de raportor alternativ, referitor la combaterea fraudei. Macovei a luat cuvântul în plen, în 2015, de 70 de ori, a formulat 51 de propuneri de rezoluţie şi a adresat 20 de întrebări parlamentare.

Europarlamentarul irlandez Brian Crowley a avut în 2015 prezenţă zero la vot, urmat de Jean-Marie Le Pen, fondatorul şi preşedintele onorific al Frontului Naţional Francez, mişcare de dreapta, cu prezenţă 33,54% şi de eurodeputatul bulgar Nikolay Barekov, prezent la 36,72% din voturi.

 Comenteaza acum

Alte stiri

23 martie 2018

În câteva şcoli din Gorj nu s-au făcut ore

Activitatea unităților școlare din județul Gorj nu a fost afectată astăzi decât parţial de ninsoarea căzută. Astfel, excepție au făcut școala din comuna Bumbești-Pițic, școala primară din localitatea Covrigi – comuna Văgiulești, școala din ...

Sumarul ediției de duminică, 10 ianuarie 2016

Actualitate

» Sute de persoane au petrecut la Revelionul artiştilor şi muzicanţilor
» Vremea se va menţine caldă luni şi marţi
» Un aeroport din Suedia a fost parțial evacuat după o alertă cu bombă
» Polițiștii români și partenerii din spațiul Schengen au depistat peste 400 de persoane căutate  
» Prezența europarlamentarilor români în PE în 2015: Adina Vălean (PNL) – 62,02%, Cristian Preda (independent) – 99,37%  
» Peste 1.000 de kilograme de droguri și aproape 8 milioane de euro, ridicate de polițiști în 2015
» Iordanianul declarat indezirabil în România, pentru propagandă jihadistă, a fost expulzat

Publireportaj

» Pavel Badea: “Cred că sunt o şansă pentru acest oraş”

Local

» Fosta președintă a Tribunalului Olt rămâne sub control judiciar
» Primarul din Tătulești, împușcat la vânătoare
» Accident cu doi morți și trei răniți în comuna Curtișoara

Dolj

» Energia electrică, tot mai costisitoare
» Trei polițiști de frontieră, arestați la domiciliu
» Mai mulţi bani la ajutorul de deces
» Au crescut pensiile cu 5%
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Scandal pe sediul Grădiniței nr. 59 din Craiova
» Apă doar cu contoare cu citire radio
» Dolj: Polițiștii au dat peste 200 de amenzi în acest weekend
» Dolj: Un tânăr a furat banii din geanta unei femei, în autobuz
» Craiova: Femeie accidentată pe trecerea de pietoni

Gorj

» Senatorul Dian Popescu, judecat azi la instanţa supremă
» Mii de locuri de muncă în străinătate
» ICR lansează Programul „140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi”
» CEO are o cotă de piaţă de peste 30%
» Gorj: Şi-a salvat copilul, aruncându-se în faţa maşinii

Olt

» Vânătorul care l-a împușcat mortal pe primarul din Tătulești, pus sub control judiciar
» Olt: Locuință distrusă de incendiu, la Vâlcele
» Olt: Doi tineri au murit și alți patru au fost răniți, după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat
» Olt: Primarul din Tătulești, împușcat mortal în timpul unei partide de vânătoare

Sport

» Krim cu faima, Craiova cu victoria
» Alb-albaștrii, la ultimul antrenament în Bănie
» Iordănescu cheamă pandurii la ordine
» Baschet (m): SCM-U Craiova, învinsă de BC Mureş în Cupa României
» Tenis – Wawrinka s-a impus la Chennai
» Tenis – Raonic l-a surclasat pe Federer în finala de la Brisbane
» Balonul de Aur 2015 va fi decernat luni, la Zurich
» Fotbal – Bawab așteaptă discuțiile cu finanțatorii Craiovei
» Fotbal – Realul lui Zidane a făcut instrucție cu Deportivo La Coruna
» Simona Halep debutează la Sydney împotriva Carolinei Garcia

Educatie

» Elevii revin la şcoală luni, după trei săptămâni de vacanță

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Opinii

» Discriminare și probleme de fiscalitate în Târgul din Craiova
» Despre titlul de Capitală Europeană a Culturii

Top