17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDacian Cioloș: Guvernul are instrumente suficiente pentru a face schimbări pe care nu le vrea clasa politică

Dacian Cioloș: Guvernul are instrumente suficiente pentru a face schimbări pe care nu le vrea clasa politică

Premierul Dacian Ciolos a admis duminică, într-un interviu la Radio România, că Parlamentul are o legitimitate mai mare decât Guvernul său, dar a avertizat ca Executivul are „instrumente directe de actiune” pentru a face schimbările fața de care există încă rezistență în clasa politică. Cioloș a spus ca însuși Parlamentul a dat legitimitate Guvernului prin votul de învestitură, și a explicat ca așteptările românilor pentru reforme sunt uriașe.
„Orice am spune despre ei, parlamentarii sunt aleți de români. Din punct de vedere legal și politic, parlamentarii au formal mai multa legitimitate decât mine. Ce face Guvernul nu poate face fără consultare cu Parlamentul. Dar Guvernul are anumite instrumente directe de acțiune pe care ni le vom asuma pentru a proceda la schimbări față de care există rezistență în clasa politică”.
Reformele vizează și administrația. „În privința administrației, e nevoie de oameni competenți și e nevoie de dispozitive care să nu mai permită corupția, nici măcar mica corupție. Vor fi evaluări în sens european, în sens corect in administrație. Vom pune la punct un sistem de formare continuă, învățare continuă”.
În ceea ce privește fondurile europene, premierul a precizat că absorția este de 60% pe fondurile structurale, iar până la finalul anului va fi de 70%.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS