7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlina Bica, reţinută de procurorii anticorupţie în dosarul în care a fost reţinut şi fostul şef al ANAF Şerban Pop

Alina Bica, reţinută de procurorii anticorupţie în dosarul în care a fost reţinut şi fostul şef al ANAF Şerban Pop

Foto: jurnalul.ro
Foto: jurnalul.ro

Fosta şefă a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Alina Bica, a fost reţinută astăzi de procurorii anticorupţie, într-un nou dosar, informează Mediafax.ro. Bica este acuzată că a luat mită pentru soluţionarea unui dosar al DIICOT în favoarea lui Horia Simu. Tot astăzi, fostul şef al ANAF Şerban Pop a fost reţinut pentru complicitate la dare de mită, în acelaşi dosar. Pop a fost scos cu cătuşe la mâini din sediul DNA, unde a fost audiat aproximativ o jumătate de oră, şi urmează să fie dus în Arestul Poliţiei Capitalei.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Pop şi Bica au fost citaţi într-un dosar de mită pentru soluţionarea unui dosar DIICOT în favoarea lui Horia Simu. Mita dată în acest caz ar fi fost de aproximativ 230.000 de euro, potrivit surselor citate. „Suma de 230.000 de euro a fost luată de Pop de la Horia Simu, iar la Bica au ajuns 17.500 de euro, pentru clasarea dosarului lui Simu”, au precizat sursele citate. La intrarea la DNA, Bica a precizat că a fost citată în calitate de suspect şi că se aşteaptă la orice „de la aceşti domni”. Ea a venit însoţită de avocata ei, Laura Voicu.

Potrivit antena3.ro, avocata Laura Voicu a declarat că Alina Bica a fost reţinută de procurorii DNA, în urma unui denunţ formulat de fostul consilier Ionuţ Mihăilescu. Avocata a menţionat că astăzi, la ora 14:00, vor avea loc noi audieri în acest dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS