18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul transnaţional Dunărea se lansează în septembrie la Budapesta

Programul transnaţional Dunărea se lansează în septembrie la Budapesta

Autoritatea de Management a Programului Transnațional DUNĂREA organizează la Budapesta (Ungaria), în perioada 23-24 septembrie a.c., conferinţa de lansare a programului Transnațional DUNĂREA. Cu acelaşi prilej va avea loc și lansarea primului apel de propuneri de proiecte.

Parteneri din întreaga regiune sunt invitați să prezinte propuneri cu privire la diferitele teme identificate. Propunerile trebuie să urmărească atât realizarea unor obiective importante, cu impact real în regiune cât și creşterea cooperării dincolo de granițe. (înscrierile pentru participare la eveniment se fac pe pagina www.dtpevent.eu).

De asemenea, în cadrul conferinţei se vor aborda şi subiecte ce au ca scop sprijinirea potențialilor beneficiari în pregătirea propunerilor de proiecte. Astfel, tematica abordată va fi:

 

  • Discutarea prezentului și viitorului Cooperării Teritoriale Europene;
  • Realizarea unei imagini de ansamblu a Programului Transnațional DUNĂREA și a rolului său în regiune;
  • Explicarea legăturilor și diferențelor față de Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării;
  • Stimularea dialogurilor și sinergiilor între programe, inclusiv prezentarea unor exemple de cooperare anterioară;
  • Diseminarea informațiilor referitoare la asistența financiară oferită în cadrul primului apel de propuneri de proiecte;
  • Explicarea și promovarea subiectelor tematice de interes pentru PO DUNĂREA (axe prioritare);
  • Stimularea generării de proiecte și propuneri inovative;
  • Furnizarea unei paltforme de colaborare, în scopul identificării oportunităților, schimbului de bune practici și experiențe, precum și crearea de parteneriate.

Conferinţa va reuni aproximativ 500 de participanți din cele 14 state partenere în program, reprezentanti ai instituțiilor europene, ai instituțiilor regionale și naționale, experți și instituții interesate să participle în proiectele de cooperare.

Programul Transnațional DUNĂREA este succesorul Programului de Cooperare Transnaţională Sud Estul Europei. Programul beneficiază de un buget de 202,3 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 19,8 milioane – prin IPA II (Instrumentul pentru Asistenţă de Preaderare) pentru proiecte transnaţionale în bazinul Dunării. Partenerii eligibili provin din 9 ţări UE: Austria, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Germania (Baden-Württemberg şi Bayern), Ungaria, România şi Slovacia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS