8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul ministru Cristian David, judecat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de luare de mită

Fostul ministru Cristian David, judecat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de luare de mită

Cristian David, fost ministru al Internelor
Cristian David, fost ministru al Internelor

Fostul ministru de Interne Cristian David va fi judecat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins astăzi cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) privind prelungirea arestului la domiciliu în cazul său, informează b1.ro citând Agerpres. Decizia nu este definitivă. În cazul în care hotărârea va rămâne definitivă, fostul ministru va trebui să respecte o serie de obligații, printre care și aceea de a se prezenta periodic la Poliția orașului Azuga.

Potrivit procurorilor anticorupție, în 2007 Cristian David ar fi pretins şi la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro de la un denunțător, prin intermediar, pentru a-și exercita atribuțiile de îndrumare și coordonare a activității prefecților într-o modalitate care să asigure emiterea de către Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 hectare aflat în intravilanul municipiului Buzău.

Cristian David s-a aflat și în arest preventiv, în perioada 22 ianuarie – 21 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS