7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRestricţii de circulaţie pe mai multe drumuri naţionale

Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri naţionale

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunţat că la această oră nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vremii nefavorabile sau a vreunui eveniment rutier, nici probleme semnificative privind fluența traficului pe arterele principale.

Din cauza ceții dense se circulă îngreunat pe numeroase drumuri naționale importante. Fenomenul este prezent în Capitală și în județe precum: Botoșani, Iași, Galați, Buzău , Brăila, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Argeș, Prahova, Constanța și Tulcea.

Pentru prevenirea accidentelor pe drumurile publice, conducătorii auto trebuie să circule cu viteză redusă, adaptată condițiilor meteo-rutiere, să păstreze în mers o distanță suficient de mare pentru a putea efectua orice manevră în condiții de siguranță și să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceață.

Începând de ieri, 21 ianuarie 2015, în județul Timiș, pe autostrada A6 Lugoj – Balinț, zilnic (cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică), în intervalul orar 08.00 – 16.00, între kilometrii 5+300 de metri și 5+600 de metri se va circula, în ambele sensuri, pe toate benzile, cu restricție de viteză de 80 de km/h.

Restricția de viteză a fost impusă deoarece, în această zonă, pe cele două benzi de urgență vor fi staționate utilajele folosite la efectuarea unor lucrări de consolidare a terasamentului. Se estimează că lucrările de consolidare vor dura aproximativ 30 de zile.

În județul Buzău, pe DN10 Buzău-Brașov, în zona Siriu, la kilometrul 81, lucrările de consolidare a versantului și de protecție a drumului au fost finalizate, iar traficul rutier nu se mai întrerupe în anumite intervale orare.

Însă, atât în această zonă, cât și pe viaductul Stânca Teherău, se mențin restricțiile pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Există și restricție de viteză de 10 km/h.

Rute ocolitoare pentru traficul greu:
* DN1B Buzău – Ploiești, DN1A Ploiești – Cheia – Săcele;

* DN10, km 47+100, DJ 102B Cislău, Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.

În județul Timiș, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricționată pe DN68A Lugoj – Traian Vuia , între kilometrii 3+190 și 27+500 de metri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat corpul drumului. Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj – nodul rutier Balinț) – autostrada A1 (nodul rutier Balinț – intersecție cu DN68A).

În județul Argeș, pe DN67B Pitești – Drăgășani, la kilometrul 175+900 de metri, la intrarea în localitatea Poiana Lacului dinspre Pitești, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 30 de tone, din cauza unui pod avariat de o viitură.

Pe DN73C, din cauza unor alunecări de teren pe tronsonul Burluși – Piatra, între kilometrii 56 și 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS