5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecomandări pentru circulaţia în condiţii de iarnă

Recomandări pentru circulaţia în condiţii de iarnă

Întrucât în această perioadă sunt tot mai dese fenomenele meteo specifice anotimpului de iarnă, pentru prevenirea evenimetelor rutiere şi creşterea gradului de siguranţă rutieră, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, vă recomandă să aveţi în atenţie următoarele sfaturi:

– Conducerea cu viteză redusă, chiar dacă starea drumului poate părea bună iniţial, deoarece de-a lungul traseului pot apărea porţiuni cu gheaţă sau zăpadă.

– În cazul în care conducătorul auto este implicat într-un accident rutier sau a rămas în pană, acesta trebuie să scoată autovehiculul în afara părţii carosabile şi să îl semnalizeze luminos, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte.

– Verificarea frânelor. Trebuie menţionat faptul că în localităţi, pe poduri, pe drumurile umbrite sau la semafoare suprafaţa este de regulă mai alunecoasă, fapt pentru care vă recomandăm să folosiţi frâna de motor şi evitarea frânărilor bruşte.

– Înainte de plecare este indicată îndepărtarea zăpezii sau a gheţii de pe parbriz, lunetă şi oglinzile retrovizoare.

– Autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip.

– Dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ! Trebuie să se corecteze deplasarea maşinii din virarea volanului şi a diminuarea vitezei de deplasare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS