14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Acţiuni de informare cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului la sân

Gorj: Acţiuni de informare cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului la sân

Membrii Asociaţiei ”Sfânta Ana” au împărţit pliante în municipiul Târgu Jiu
Membrii Asociaţiei ”Sfânta Ana” au împărţit pliante în municipiul Târgu Jiu

Membrii Asociaţiei “Sfânta Ana” din Târgu Jiu au împărţit ieri, de Ziua mondială de luptă împotriva cancerului la sân, pliante informative cetăţenilor din municipiu. Voluntarii asociației vor continua să distribuie, până la sfârşitul săptămânii, pliante informative în municipiu, în special în zonele aglomerate: piețe, zonele pietonale circulate, parcuri, dar și în diferite instituții.

Până la sfârşitul anului, Asociația Română de Oncologie “Sfânta Ana” va desfăşura campanii de informare privind cancerul de sân cu accent pe prevenție și depistare precoce. De asemenea, va fi organizat şi un pelerinaj al bolnavilor de cancer la Mânăstirea Lainici și la mormântul părintelui Arsenie Boca-Mânăstirea Prislop, evenimentul fiind desfăşurat cu sprijinul lui Sorin Tamoși.

Asociația Română de Oncologie “Sfânta Ana” a desfășurat de la înființare vaste campanii de informare asupra diferitelor forme de cancer (sân, col uterin, bronhopulmonar, colorectal) în special în școlile și liceele din județul Gorj, având parteneri ca Inspectoratul Școlar Gorj, Consiliul Județean Gorj, Primăria Muncipiului Târgu Jiu şi Școala Postliceală “Carol Davila”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS