12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Bărbat din Spineni, cercetat pentru evaziune fiscală

Olt: Bărbat din Spineni, cercetat pentru evaziune fiscală

Un bărbat este cercetat de poliţişti pentru că nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă mai multe achiziţii intracomunitare, prejudiciul cauzat statului fiind de aproximativ 210.000 lei.

Pe 3 septembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au reţinut pentru de 24 de ore, un bărbat de 27 ani, din comuna Spineni, judeţul Olt.
În fapt, acesta este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 08.05.2013 – 14.06.2013, nu a înregistrat în evidenţa contabilă şi nu a declarat la organul fiscal teritorial mai multe achiziţii intracomunitare de autoturisme second-hand şi livrările acestora pe teritoriul României, la diferite persoane fizice.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de 209.583,44 lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit.
Ieri, 4 septembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a emis o ordonanţă prin care s-a dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioada de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS