7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRenunţarea lui Antonescu, momentul zero pentru liberali

Renunţarea lui Antonescu, momentul zero pentru liberali

Prim-vicepreşedintele demisionar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat că retragerea lui Crin Antonescu (foto) din cursa pentru prezidenţiale reprezintă un gest unic în ultimii 24 de ani, al unui mare om politic, el arătând că Antonescu a renunţat la candidatură pentru a întări PNL, informează Mediafax. Iohannis a precizat că, prin decizia luată, Crin Antonescu a dovedit că pune interesul partidului şi al României înaintea propriului interes şi a propriei cariere politice.

Stănişoară: Decizia lui Antonescu, moment zero pentru liberali

Vicepreşedintele PNL, Mihai Stănişoară, consideră că decizia lui Crin Antonescu de a renunţa la candidatura la preşedinţie şi la şefia PNL arată o „resetare“ a clasei politice, adăugând că anunţul preşedintelui demisionar al PNL este momentul zero pentru toţi liberalii. În opinia vicepreşedintelui PNL, după decizia lui Crin Antonescu de a renunţa la candidatura la preşedinţia României este nevoie de dezbateri interne în urma cărora liberalii să recâştige încrederea românilor. „Este absolut necesar să avem o dezbatere eficientă, sinceră şi responsabilă cu privire la viitorul liberalismului românesc. Această dezbatere trebuie să ofere o soluţie limpede la problema care, să recunoaştem, ne frământă pe noi toţi: cum să recâştigăm încrederea românilor“, a conchis Stănişoară.
Vicepreşedintele Senatului, liberalul Marius Obreja, a spus că îi va propune lui Crin Antonescu să îi ia locul, decizia aparţinând, însă, liderului PNL. „În Biroul Politic de luni (astăzi – n.r.) o să fac public că în grupul senatorial al PNL voi iniţia procedura de vot prin care Crin Antonescu să preia demnitatea pe care o deţin eu, şi anume de vicepreşedinte al Senatului“, a afirmat Obreja. Potrivit acestuia, „totul depinde de decizia lui Crin Antonescu“.

Nicolai: Este o decizie inexplicabilă

La rândul său, vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai, a declarat că decizia lui Crin Antonescu de a nu mai candida la prezidenţiale este „inexplicabilă“ şi că nu ştie ce a determinat atitudinea acestuia. „Decizia lui Crin Antonescu este inexplicabilă şi nu vreau să fac nici un comentariu înainte de a avea o discuţie cu el, lucru care se va întâmpla luni, în Biroul Politic Naţional. Fiecare are filosofia propriei atitudini. Nu ştiu ce a generat atitudinea lui Crin Antonescu şi, pentru binele PNL, mă feresc să fac comentarii în buna tradiţie românească. PNL va avea un congres care va lua decizii legate de candidatul la preşedinţie şi de funcţia de preşedinte al partidului“, a spus Nicolai.

Ponta: Decizia lui Crin este raţională, dar simt o mare tristeţe pentru un prieten

Decizia lui Crin Antonescu de a se retrage din cursa prezidenţială era singura variantă raţională, a scris, sâmbătă, pe Facebook, premierul Victor Ponta, spunând că simte „o mare tristeţe şi dezamăgire“ pentru un „prieten“. El a adăugat că, în 2013, „Sorin Roşca Stănescu, Cozmin Guşă şi Rareş Bogdan“ l-au împins pe Antonescu spre drumul pe care îl dorea Traian Băsescu. „În 2013, când principalii săi sfătuitori au devenit domnii Roşca Stănescu, Guşă şi Rareş Bogdan, i-am spus de zeci de ori că aceşti «consilieri» îl vor împinge încet şi sigur pe drumul pe care doar Traian Băsescu îl dorea pentru Crin şi pentru PNL – drumul distrugerii USL şi al eliberării spaţiului pentru alte persoane care erau de mult pregătite şi «acoperite» în diverse laboratoare!“, mai consideră Ponta. Liderul PSD a mai spus că nu are nici un resentiment faţă de Crin, şi îi urează numai bine. „Sunt supărat pe mine că nu am avut destulă energie, timp şi răbdare să-l conving de ceea ce acum este evident pentru toţi! Nu simt nici un fel de resentiment faţă de Crin, îi urez numai bine şi sper sincer să aibă puterea de a privi în urmă cu alţi ochi; şi dacă va accepta că are şi el o vină pentru ce s-a întâmplat, înseamnă că ne vom reîntâlni cândva, din nou, pe drumul lung şi anevoios al politicii!“, a mai scris Ponta pe Facebook.
Costin Niţu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS