22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsiliul Local Coşoveni, dizolvat de Tribunalul Dolj

Consiliul Local Coşoveni, dizolvat de Tribunalul Dolj

Tribunalul Dolj a dispus, joi, dizolvarea Consiliului Local Coşoveni, după ce, din luna mai 2013, nici un consilier local nu s-a mai prezentat la şedinţe. Situaţia i-a afectat pe cei 3.500 de locuitori ai comunei, care nu au mai fost reprezentaţi de nimeni şi, astfel, nu s-a mai putut vota nici o hotărâre de consiliu local pe anumite proiecte importante.
Acum, instanţa a luat act de această dizolvare, după ce i-a fost sesizată de către prefectul Judeţului Dolj, Marius Cristinel Deca. Consiliul Local Coşoveni a fost dizolvat de drept după trei şedinţe consecutive în care nu s-a luat nici o hotărâre, într-un război între actualul edil, Nicuşor Coandă, şi fostul edil, Ilie Dumitru. „Hotărârea este cu recurs, iar după ce va rămâne definitivă şi irevocabilă, Prefectura Dolj are la dispoziţie 90 de zile pentru a sesiza guvernul, care trebuie să emită o hotărâre prin care să stabilească data organizării alegerilor. Consiliul Local Coşoveni nu se mai poate întruni, deoarece Legea nr. 215/2001 spune că este dizolvat de drept dacă nu se întrunesc de trei ori. Deci, chiar dacă şi-au dat seama că au făcut o prostie, nu mai pot să o repare“, a declarat Paulon Ciurlin, jurist în cadrul Prefecturii Dolj. Acesta a specificat că la hotărâre se poate face recurs în termen de 15 zile.
Primarul comunei, Nicuşor Coandă, a mărturisit că nu va contesta, însă, decizia instanţei. „E cu recurs, dar noi nu o să depunem recurs, nu am nici un interes. Important pentru mine este să am alegeri cât mai repede şi consiliul să funcţioneze mai repede“, a explicat primarul, pentru GdS. După 15 zile, dacă nu se face recurs la hotărârea instanţei, ea devine definitivă.
Pe ordinea de zi a şedinţelor în care majoritatea consilierilor nu a fost reunită se aflau mai multe proiecte de interes pentru comunitate: înfiinţarea serviciului de salubritate la nivelul comunei Coşoveni, un proiect pentru integrarea comunităţii rome, rectificările bugetare care au influenţat fondul de salarii la şcoli, salariile persoanelor cu dizabilităţi şi handicap şi multe altele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS