19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Piaţa Mare dispare marfa peste noapte

În Piaţa Mare dispare marfa peste noapte

http://www.youtube.com/watch?v=57wS9IwpmAE

\n

Mai mulţi comercianţi din Piaţa Centrală din Craiova, de la sectorul legume-fructe, se plâng de faptul că le dispare din marfa pe care o lasă acolo peste noapte. Poliţia le recomandă să facă reclamaţii, iar conducerea SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL spune că nu are obligaţia să asigure paza produselor.

De ceva vreme, furturile din Piaţa Centrală craioveană au început să fie din ce în ce mai dese. O parte din comercianţi spun că le dispare din marfă atunci când pleacă seara acasă, iar dimineaţa se trezesc că le lipsesc kilograme bune de fructe şi legume. Unii, mai norocoşi, n-au păţit-o încă, dar au auzit despre asta.
„Se aude că pe la alte mese se fură, la noi nu s-a întâmplat până acum, doar prin colţurile alea de acolo, prin margini. Noi lăsăm semne, paznic ştiu că este, asta fiind sâmbăta şi duminica după-masă. Noi plecăm la ora 14.00, duminica, la 15.00, sâmbăta, şi paznicul vine la 19.00, deci probabil că atunci au timp“, a povestit Ana Mehedinţu, una dintre comerciante.

Forţaţi de împrejurări să-şi lase marfa în piaţă

Alţii, mai cu ghinion, au fost păgubiţi cu mult. Este cazul Mirabelei, care vinde, în principal, fructe. „Odată am găsit umblat la mere. Mi s-a întâmplat acum vreo două săptămâni. Mi-au luat cam zece kilograme“, spune tânăra. Ileana, altă producătoare care a auzit discuţia, spune că a păţit-o şi ea. „Da. Foarte multă marfă, exagerat de multă. Şi mere, şi banane. Mi s-a întâmplat acum două săptămâni, dar se întâmplă foarte des, plecăm şi se fură foarte mult. Nu ştim cine fură pentru că nu stăm să vedem, spune Ileana.
Deşi s-a furat din marfa mai multor comercianţi, ei se feresc să vorbească. Totuşi, cineva îi întrerupe. E vorba de Oprica Lăutaru, care e foarte deranjată de ceea ce se întâmplă. „Acum vreo trei săptămâni – o lună, mi-au furat şi mie. Au luat din toate câte ceva. De ce nu spuneţi adevărul?“, ridică femeia tonul, în timp ce se uită către colegele de masă. „Paznici nu sunt în piaţă, noi plecăm acasă, marfa nu avem cum să o luăm acasă, pentru că nu ai unde, noi stăm la apartamente, nu avem unde să o luăm. Şi atunci prind ocazia, intră care cum în piaţă şi se fură. Vă spusei că s-a furat, eu nu vă mint. Nu ştim cine fură. Am vorbit cu inspectoarea pieţei şi au spus că ei închid uşile, că vine paznicul la şapte seara… Până vine paznicul, cine ştie ce se întâmplă… Mi-au luat struguri, portocale, grefe, banane, lămâi, în valoare de 170 de lei. Asta într-o zi, dar în alta mi s-au furat numai struguri“, a povestit femeia, indignată. Ea plăteşte, lunar, pentru spaţiul în care vinde, o chirie de 850 de lei, şi povesteşte că paguba cauzată de aceste furturi e mare.

Pieţe şi Târguri: „Marfa expusă spre vânzare trebuie luată acasă“

GdS a cerut un punct de vedere conducerii SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL în legătură cu aceste furturi. Administratorul Claudiu Neagoe spune că societatea pe care o conduce nu are obligaţia de a asigura paza mărfii care este lăsată peste noapte în Piaţa Centrală.
„Paza pe timp de noapte este făcută de doi agenţi, conform planului de pază avizat de Secţia 4 Poliţie, şi vizează asigurarea pazei bunurilor aflate în proprietatea SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL. Dorim să facem precizarea că societatea noastră nu are obligaţia şi nici nu poate fizic să asigure paza bunurilor lăsate peste noapte pe mesele din pieţe. Cu toate acestea, agenţii noştri de pază depun eforturi foarte mari să supravegheze eventualele bunuri lăsate de comercianţi în pieţe peste noapte. Din punctul nostru de vedere, considerăm că marfa expusă spre vânzare trebuie luată acasă seara, revenind a doua zi în piaţă cu ea, spre a o comercializa“, explică Claudiu Neagoe.

Patru reclamaţii în octombrie-noiembrie

Poliţia spune că au fost sesizate furturi în Piaţa Centrală, însă nu în sectorul de legume şi fructe.
„În perioada octombrie-noiembrie, există patru reclamaţii de furt în Piaţa Centrală: două pentru tonetele metalice şi două prin forţarea uşii de acces. Poliţiştii fac verificări şi au un cerc de suspecţi. Cei care sesizează furturi la legume şi fructe sunt rugaţi să o facă la Secţia 4 Poliţie a Municipiului Craiova“, a declarat pentru GdS inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS