17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe primesc cererile pentru subvenţia la motorină

Se primesc cererile pentru subvenţia la motorină

Centrul Judeţean Gorj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) primeşte cereri din partea producătorilor agricoli care au dreptul la subvenţia pentru motorină. Este vorba de ajutorul de stat în agricultură, în sectorul vegetal, zootehnic şi de îmbunătăţiri funciare prin rambursarea ratei accizei pentru motorina utilizată în agricultură. Beneficiază de ajutor de stat, în temeiul prezentei scheme, orice solicitant care depune la autoritatea competentă o cerere de acord prealabil pentru finanţare, iar aceasta confirmă în scris, sub rezerva verificărilor ulterioare, acordul pentru solicitarea finanţării. Pentru anul 2013, cererea se depune după 20 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, dar nu mai târziu de 13 decembrie 2013, iar pentru anul 2014, cererea se depune în perioada 1-31 decembrie 2013. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard pentru anul 2013, de 330 euro/1.000 litri, până la acciza redusă de 21 euro/1.000 litri, respectiv 1,399 lei/litru motorină.

Cererea se depune la centrul de care aparţine exploataţia

Cererea se depune la Centrul Judeţean Gorj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, pe raza căruia sunt situate exploataţiile agricole pentru care se solicită ajutorul de stat sau unde au fost depuse cereri de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă. Cererile mai pot fi depuse la Centrul Judeţean APIA la care au fost înregistrate cererile de acord prealabil pentru finanţare prin rambursare în cadrul schemei de ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură. Acordul prealabil pentru finanţare prin rambursare se emite de către Centrul Judeţean Gorj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în termen de 20 de zile lucrătoare de la data depunerii cererii de acord prealabil pentru finanţare prin rambursare. În vederea efectuării lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, beneficiarii achiziţionează cantităţile necesare de motorină şi solicită documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele beneficiarilor.
„Plata ajutorului de stat sub formă de rambursare se efectuează trimestrial, pentru trimestrul anterior, în anul 2014, în baza unor cereri de plată adresate de beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare Centrului Judeţean Gorj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Cererile de plată se depun până la sfârşitul lunii următoare trimestrului pentru care se solicită rambursarea, însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate aferente trimestrului respectiv, precum şi de documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele beneficiarilor. În cursul anului 2012, în Gorj au fost depuse 136 de cereri, reprezentând 54 de persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale sau societăţi comerciale, şi a fost autorizată la plată suma totală de 215.416 lei“, a declarat Constantin Negrea, şeful APIA Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS