7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiberalii şi-au votat statutul

Liberalii şi-au votat statutul

Noul statut al PNL a fost adoptat astăzi în congresul partidului, cu 1.424 de voturi „pentru“ și 3 voturi „contra“, fără niciun amendament propus de gruparea Tăriceanu-Chiliman, anunţă NewsIn.

Potrivit noului Statut, PNL este membru ALDE și al Internaționalei Liberale. Acest lucru a fost stipulat după ce mai mulți democrat-liberali au lansat ipoteza că PNL ar dori afilierea la PPE, dar și după ce Crin Antonescu a dat de înțeles, în unele declarații, că ar fi destule asemănări între PPE și PNL.
O altă noutate la PNL va fi numărul vicepreședinților – 31 – dublu față de fosta variantă a conducerii partidului. Din cei 31 de vicepreședinți, 15 vor fi vicepreședinți „executivi”, ceilalți urmând să aibă atribuții speciale care urmează să fie stabilite.
La nivelul conducerii PNL apare în Statut funcția de prim-vicepreședinte. Acesta este definit ca „înlocuitorul de drept al președintelui“.
De asemenea, ședințele săptămânale ale Biroului Politic Central (BPC) vor fi înlocuite cu „întâlniri“ ale membrilor Guvernului, liderilor de grup, președintelui și secretarului general. Vechiul BPC devine un Birou Politic Național (BPN) care se întrunește o singură dată pe lună.
Niciun amendament dintre cele depuse de Tăriceanu, Chiliman și Moisescu nu au fost incluse în noul Statut al PNL. Ei doreau alegeri uninominale pentru vicepreședinți și alegerea de către toți membrii partidului a candidatului la președinție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS