10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVaccinarea împotriva tuberculozei, reluată

Vaccinarea împotriva tuberculozei, reluată

Imunizarea nou-nascuţilor împotriva tuberculozei cu vaccinul importat din Danemarca va fi reluată, a anunţat astăzi ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, citat de NewsIn.
Potrivit lui Arafat, apariția reacțiilor adverse observate nu pune sub semnul întrebării siguranța vaccinului BCG-SSI. „63% dintre copii cu reacții adverse au primit o formă de tratament”, a adăugat ministrul Sănătăţii.
Peste 136.000 copii au fost vaccinați cu primul lot de vaccin BCG-SSI (vaccinul danez) din iunie 2011. Potrivit dr. Raed Arafat, au fost raportate 134 de reacții adverse .
Vaccinul BCG-SSI este folosit din 1931 pentru prevenirea TB și este distribuit în toată lumea. Este autorizat în 46 de țări și precalificat de OMS.
Ministerul Sănătăţii a decis la 22 noiembrie să oprească temporar vaccinarea împotriva tuberculozei pentru evaluarea de către experţii de la Centrul European de Prevenire şi Control a Bolilor Transmisibile (ECDC) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a situaţiei create în urma imunizării nou-născuţilor cu produsul danez. „Aceasta a fost o măsură temporară de precauție până la elucidarea semnalului legat de siguranța vaccinului”, a spus Arafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS