15.3 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrada Brestei, închisă circulaţiei

Strada Brestei, închisă circulaţiei

Circulaţia va fi închisă total pe strada Brestei din Craiova, începând de luni, 26 martie, în vederea efectuării lucrărilor de reabilitare cu fonduri europene a acestei artere. Tronsonul închis circulaţiei – informează Primăria Craiova – este cuprins între intersecţia cu strada Râului şi cea cu strada Pelendava, iar durata acestei restricţii este de trei luni, începând cu 26 martie.

Traseul 2b, deviat
pe Severinului

Traficul autoturismelor şi al autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone va fi deviat, de luni, pe ruta strada Pelendava – Calea Severinului – strada Maria Tănase – strada Brestei. Tot pe acolo va fi deviat, atât pe tur, cât şi pe retur, până la încheierea lucrărilor de reabilitare, traseul de autobuz 2b, informează Regia Autonomă de Transport (RAT) Craiova, staţiile de autobuz „Şcoala nr. 16“, „Biserică“ şi „Râului“ urmând să fie suspendate.
În privinţa traficului greu, acesta se pare că va ocoli întregul oraş. Camioanele care veneau dinspre Severin şi Timişoara şi se îndreptau către Bechet şi Calafat nu vor mai putea să ajungă pe strada Râului trecând pe străzile Pelendava şi Brestei (acest sector fiind acum închis), ci, urmând indicatoarele ce vor fi amplasate încă de la giratoriul dinspre Doljchim, vor fi nevoite să ocolească tot oraşul, luând-o pe Centura de Nord până la Hanul Doctorului, apoi pe Calea Bucureşti, bulevardul Decebal, strada Caracal, strada Potelu, pentru a ieşi în zona de sud a oraşului, de unde pot s-o ia la stânga, către Bechet, sau la dreapta, către Calafat. Astfel se va evita intrarea camioanelor de tonaj mare pe strada Maria Tănase.
„Pentru traficul greu vor fi amplasate indicatoare de orientare corespunzătoare. În plus, vor fi şi poliţişti care să-i îndrume pe şoferii de camioane“, a precizat inspectorul de poliţie Alin Apostol, reprezentantul Poliţiei Rutiere Craiova în Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale de pe lângă primărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS