12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCursuri gratuite pentru elevii doljeni

Cursuri gratuite pentru elevii doljeni

În timp ce majoritatea elevilor au uitat de şcoală de mai bine de o lună, 90 de elevi de la Grupurile Şcolare (GS) „Matei Basarab“, „Traian Vuia“ şi Transporturi Auto din Craiova participă la o serie de cursuri care să-i ajute să se integreze mai uşor pe piaţa muncii. Activitatea face parte din proiectul „Acces la educaţie de calitate şi competenţe cheie pentru elevii din grupurile dezavantajate“, derulat în perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2012, de cele trei grupuri şcolare menţionate, prin intermediul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU).
„Sutem beneficiarii unui grant de peste 1,6 milioane de lei şi sperăm ca prin acest proiect să creştem nivelul de educaţie şi pregătire profesională pentru 180 de elevi din învăţământul liceal, profesional şi tehnic doljean, dezavantajaţi de situaţia materială, prin promovarea culturii antreprenoriale şi prin formarea de competenţe profesionale cheie în utilizarea computerului, cu scopul facilitării tranziţiei şi accesului acestora pe piaţa muncii“, a declarat Mihaela Carmen Popa, managerul de proiect.

Beneficiarii proiectului sunt copii din familii
cu venit redus

Cei 180 de elevi (din care jumătate vor fi selectaţi anul viitor) beneficiază de trei cursuri gratuite („Vreau să am o carieră“ – curs de orientare și consiliere, Curs pentru obținerea Permisului European de Conducere a Computerului (ECDL) şi „Promovarea antreprenoriatului în rândul tinerilor“ – curs care are ca scop dezvoltarea abilităților antreprenoriale și de cetățenie activă pentru cursanți). În plus, aceştia beneficiază de transport gratuit pentru a veni la cursuri, inclusiv pe perioada vacanţei. „Ideea acestui proiect ne-a venit văzând că peste 6.000 de copii din judeţ primesc burse sociale. Astfel, beneficiarii proiectului sunt copii foarte inteligenţi şi dornici de a se realiza în viaţă, dar care provin din familii cu un venit mediu net pe membru de familie de cel mult 500 de lei“, a precizat Mihaela Carmen Popa.

Permisul ECDL, recunoscut la bacalaureat

Potrivit Ordinului nr. 5794/2009 al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, competenţele digitale pe care elevii trebuie să le dovedească la bacalaureat pot fi certificate din timp cu permisul EDCL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS