18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDărâmaţi şi balconul vecinilor!

Dărâmaţi şi balconul vecinilor!

Poliţia Locală Craiova a pus gând rău balcoanelor construite ilegal sau care, deşi au autorizaţie de construire, nu respectă în totalitate prevederile acesteia

Acolo unde sunt sesizate sau depistate nereguli în ceea ce priveşte balcoanele construite ilegal, proprietarul este somat să intre înl legalitate, în caz contrar riscă să se trezească la uşă cu buldozerul. Poliţia Locală Craiova are competenţă în domeniu, de când Serviciul Disciplina în Construcţii a trecut din subordinea administraţiei locale în subordinea poliţiei.
Ce-i drept, Craiova nu duce lipsă de extinderi de balcoane sau construcţii ridicate pe domeniul public alipite blocurilor, prin care proprietarii şi-au mai mărit apartamentele cu câţiva metri pătraţi. Cât de estetic sau inestetic este aspectul acestor noi construcţii? Un răspuns ar fi trebuit să şi-l dea tot autorităţile locale, care au şi eliberat la vremea respectivă autorizaţii. Şi, de ce nu, chiar Serviciul Disciplina în Construcţii, care a tolerat această situaţie de-a lungul timpului. În prezent, inspectorii Poliţiei Locale au dat curs doar sesizărilor venite din partea unor vecini „invidioşi“ şi puţini au luat la pas oraşul să vadă realitatea. Un astfel de caz, care a avut ghinionul să fie reclamat de vecinul de bloc, este cel al lui Fănică Bozgan din blocul 46B2 din cartierul Craioviţa Nouă. Acesta are o autorizaţie de construcţie eliberată de Primăria Craiova încă din anul 1995, dar nu a respectat delimitările din proiect şi a fost somat să intre în legalitate. „Ei mi-au trimis adresă şi mă obligă să aduc balconul, care este anexă la apartament, la forma autorizată. Acum îmi este teamă să nu mă trezesc cu buldozerul în casă. Dar grav este că şi la blocurile vecine există astfel de construcţii, dar vecinii nu au nici o problemă. Pe ei cei de la Disciplina în Construcţii se fac că nu îi văd“, s-a plâns Fănică Bozgan. Acesta are şi el dreptate: dacă este lege să fie pentru toţi. Înainte de toate, Primăria Craiova ar trebui să inventarieze aceste construcţii şi grădini încropite pe domeniul public, dar şi felul în care s-au dat cu ani în urmă autorizaţiile.
Pe de altă parte, Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova, avertizează: „Dacă persoanele somate de noi nu se conformează, se va trece la demolarea tuturor construcţiilor ridicate fără autorizaţie, dar şi a celor care nu au respectat prevederile acesteia“.

Alt bloc, alte probleme

Craiovenii care locuiesc în blocurile G10, G11, G12, G13 şi G16 din cartierul Rovine au rămas fără parcare şi spaţiul de joacă pentru copii. Terenul cuprins între aceste blocuri a fost retrocedat şi proprietarul a trecut la îngrădirea lui. „Sunt locatar aici şi terenul dintre blocurile G10, G11, G12, G13 şi G16 a fost retrocedat. Noi am rămas fără parcări şi fără spaţiul de joacă. Am înţeles că noul proprietar, care este vecin cu noi, va ridica aici un alt bloc. Cât este de corectă această retrocedare nu ştiu, dar ce fac autorităţile în această situaţie?“, s-a întrebat Gabriel P., locatar în unul dintre aceste blocuri.
Din păcate, administraţia locală nu prea are alternativă. „În acest caz există o hotărâre în instanţă. Instituţia Primăriei a eliberat o autorizaţie de construcţie cu nr. 1332/2010 emisă pe numele Lungu Marcel pentru lucrări împrejmuire teren L=128,25 mp pe strada Lyon nr. 16 Craiova“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

33 COMENTARII