12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă familii din Negomir - Gorj vor fi evacuate

Două familii din Negomir – Gorj vor fi evacuate

Alunecarea de teren din satul Artanu, aparţinând de comuna gorjeană Negomir, a avansat, în noaptea de marţi spre miercuri, ajungând la circa zece metri de cea mai apropiată gospodărie. Locuitorii din satul Artanu au supravegheat toată noaptea zona. Familiile din două case care se află cel mai aproape de malul de pământ urmează să fie evacuate. „Alunecarea de teren a avansat şi continuă şi acum. Am luat măsura ca oamenii din două case, aflate mai aproape de alunecarea de teren, să fie evacuaţi.
Din fericire, ei au rude în satele învecinate şi se vor duce să locuiască acolo. Pentru ceilalţi nu am stabilit nici o măsură deocamdată, ţinând cont de faptul că sunt mai departe de alunecare“, a declarat Ion Gruescu, edilul din comuna Negomir.

Au nevoie de bani

Primarul din Negomir speră ca guvernul să acorde ajutorul de urgenţă, în valoare de 1,5 milioane de lei. Edilul a solicitat aceşti bani pentru construirea unui zid care să stopeze alunecarea de teren. „Am vorbit cu domnul prefect, care a discutat la MAI şi sperăm să ne fie aprobat ajutorul. Documentaţia a fost trimisă la Bucureşti încă de anul trecut, dar nu au fost bani. Suntem într-o situaţie disperată“, a spus Ion Gruescu. Potrivit autorităţilor judeţene, aproximativ cinci mii de metri cubi de pământ s-au deplasat pe o suprafaţă de peste două hectare, punând în pericol rezistenţa şi stabilitatea a zece locuinţe, a drumului sătesc 46, a reţelei de joasă tensiune şi a reţelelor de telefonie şi cablu TV.
• Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS