17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatenoutăţi pentru elevi

noutăţi pentru elevi

Lecţii cu Nichita, la Ploieşti
Pe 26 martie va avea loc prima ediţie a Concursului Naţional „Lecţii cu Nichita“. Acesta se va desfăşura la Colegiul Naţional „Nichita Stănescu“ din Ploieşti şi va avea patru secţiuni: traducere, fotografie, desen şi film de scurtmetraj. Scopul concursului este să stimuleze potenţialul artistic al elevilor, să încurajeze învăţarea limbilor de circulaţie internaţională, precum şi exprimarea liberă prin diverse mijloace artistice. Lucrările elevilor din toată ţara pot fi trimise până pe 15 martie, iar taxa de participare este de 20 de lei. Mai multe detalii pot fi găsite pe http://www.concurs-lectii-cu-nichita.ro.
• Anca Ungurenuş

Concurs de creaţie
La Şcoala nr. 33 din Craiova se va desfăşura, pe 26 februarie, concursul de creaţie în limba engleză „Things in my life“. Tema din acest an este „A different shade of blue“, iar participanţii trebuie să fie organizaţi în echipe de câte trei elevi la nivelul claselor I-VIII. Lucrările vor fi prezentate în PowerPoint, fiecare echipaj încadrându-se în numărul de slide-uri stabilit (clasele V-VI maximum şapte, iar pentru VII-VIII maximum zece). Înscrierile se mai fac până pe 23 februarie la secretariatul Şcolii nr. 33 sau la adresele de e-mail [email protected] şi [email protected]. Concursul începe la ora 9.00, timpul de lucru fiind de 90 de minute. Elevii din afara Craiovei vor fi însoţiţi de un cadru didactic specializat.
• Ştefania Bătrînca

Referate şi comunicări ştiinţifice
Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ găzduieşte, pe 26 februarie, etapa judeţeană a sesiunii de referate şi comunicări ştiinţifice pentru liceeni la disciplina fizică. Pot participa tineri din clasele IX-XII, iar fiecare unitate de învăţământ trebuie să trimită un tabel cu elevii participanţi până pe 23 februarie, ora 17.00. Modelul tabelului poate fi găsit pe site-ul oficial al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj (http://www.isj.dj.edu.ro/). Participanţii sunt aşteptaţi în sălile de concurs la ora 8.45, cu actul de identitate.
• Ştefania Bătrînca

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS