21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLotul Tiugan, deferit justiţiei

Lotul Tiugan, deferit justiţiei

Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT au dispus ieri-seară trimiterea în judecată a 11 persoane, într-un amplu dosar privind fraude cu cărţi de credit clonate. Învinuirile vizează săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, punerea la dispoziţie fără drept a unor date informatice, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, dar şi falsificarea unor instrumente de plată electronică şi punerea în circulaţie a acestora.
Şapte dintre învinuiţi au fost deferiţi justiţiei în stare de arest preventiv. Este vorba despre Andrei Cercelaru, zis Raţă, de 26 de ani, din Craiova, Eugen Stan, zis Kinder sau Randu, de 35 de ani, din Caracal-Olt, Leonard Vasile, zis Lony, de 29 de ani, din Craiova, Dragoş Tiugan, de 32 de ani, din Craiova, Narcis Cîţă, de 31 de ani, din Craiova, Marian Badea, zis Pisic sau Masică, de 30 de ani, din Craiova, şi Mihai-Traian Neacşu, de 23 de ani, din Bucureşti. Alţi doi – Horia Sorin Hangu, de 34 de ani, din Craiova şi Doru Stan, de 39 de ani, din Craiova – au fost trimişi în judecată în libertate.
Încă doi inculpaţi din acest dosar – Ion Cătălin Vrancea, zis Iulică, de 30 de ani, din Craiova, Claudiu Naciu, zis Ciumac, de 34 de ani, din Craiova – au fost deferiţi justiţiei în lipsă, pentru infracţiuni similare. Aceştia sunt de negăsit, pe numele lor fiind emise mandate europene de arestare şi mandate de urmărire internaţională.
Singurul care a mai fost cercetat şi chiar condamnat pentru infracţiuni informatice, primind însă doar o pedeapsă de numai patru luni de închisoare cu suspendare, pentru care a intervenit reabilitarea, este Dragoş Radu Tiugan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII