17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Teatrul Naţional „Marin Sorescu“, în spectacol la Tulcea
La invitaţia Centrului Cultural „Jean Bart“ din Tulcea, al cărui manager este Alexandru Boureanu, Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ susţine, în perioada 4-6 noiembrie, cinci reprezentaţii cu trei piese. Actorii teatrului craiovean vor prezenta în faţa publicului din Tulcea spectacolele „Unde-i revolverul?“, de G. Gabor (Ungaria), în regia lui Mircea Cornişteanu, „Oratorii pisicilor turbate“ şi „Vreme trece, vreme vine“, ultimele două în realizarea şi interpretarea lui Ilie Gheorghe. Din distribuţia primului spectacol fac parte Valer Dellakeza, Sorin Leoveanu, Angel Rababoc, Marian Politic şi George Albert Costea.

Maraton cinematografic şi cultural românesc la Milano
Iubitorii de film şi de artă din Milano vor avea posibilitatea, duminică, 7 noiembrie, să urmărească timp de 12 ore creaţii ale artiştilor români, un adevărat maraton cinematografic şi cultural, care se va încheia cu proiecţia filmului „Amintiri din Epoca de Aur“ al regizorului Cristian Mungiu. În timpul evenimentului vor fi prezentate mai multe filme româneşti, o expoziţie fotografică cu imagini din Bucureşti, realizată de Ursula Fait, fotografă de origine italiană rezidentă în România, precum şi lucrări ale sculptorului Giulian Dumitriu. Evenimentul se va desfăşura la Cinemateca Oberdan, începând cu ora 12.00 (ora locală), şi este organizat în cadrul celei de-a treia ediţii a proiectului „Întâlnire cu artişti extraordinari din Est“, iniţiat de Centro di Produzioni Teatrali e Documentari Video di Milano. Această ediţie a fost realizată în parteneriat cu Institutul Cultural Român, cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni şi cu companiile OMA Vision şi Opia Events. Accesul publicului la întregul eveniment va fi liber.
NewsIn

„De-a Scufiţa Roşie“, la Teatrul Liric
Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“ din Craiova îi invită pe copiii craioveni sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 12.00, la Teatrul Liric din Craiova, să asiste la reprezentaţia spectacolului „De-a Scufiţa Roşie“. Scenariul piesei îi aparţine Alexandrei Davidescu, care este totodată şi regizor. Scenografia poartă semnătura lui Eustaţiu Gregorian, iar muzica este asigurată de Alin Macovei-Moraru. Din distribuţia piesei „De-a Scufiţa Roşie“ fac parte Oana Stancu, Mihai Brumă-Uzeanu, Mugur Prisăcaru, Ionica Dobrescu, Daniel Mirea şi Iulia Cârstea. Preţul unui bilet este de cinci lei.
Click News

John Lennon, comemorat de Steinway prin lansarea unor piane în ediţie limitată
Legendarul muzician John Lennon va fi comemorat de compania Steinway & Sons printr-o ediţie de piane limitată, intitulată „Imagine“, după titlul celei mai cunoscute piese a artistului britanic. Instrumentele vor fi realizate manual, după modelul pianului alb pe care Lennon i l-a dăruit soţiei sale, Yoko Ono, în 1971, cu ocazia zilei de naştere. Pianele „Imagine“ vor fi personalizate prin elemente inscripţionate cu o replică a semnăturii muzicianului, versul „You may say I’m a dreamer“ (din refrenul piesei „Imagine“) şi copii ale unor desene realizate de Lennon.
NewsIn

Preţ-record pentru o sculptură a lui Matisse
O impunătoare sculptură din bronz realizată de Henri Matisse a fost vândută la licitaţie la New York, cu 48,8 milioane de dolari (34,7 milioane de euro), stabilind un nou record de preţ pentru operele acestui artist impresionist francez. Sculptura intitulată „Nu de dos“ are o înălţime de 189 de centimetri şi reprezintă silueta unei femei văzute din spate. Opera era estimată de specialiştii casei de licitaţii Christie’s la un preţ cuprins între 25 de milioane de dolari şi 35 de milioane de dolari, însă a fost adjudecată în cele din urmă pentru suma de 48.802.500 de dolari.
NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS