17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePersoanele cu dizabilităţi din Dolj, sprijinite de UE

Persoanele cu dizabilităţi din Dolj, sprijinite de UE

Peste 700 de copii şi tineri cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale vor avea acces îmbunătăţit la educaţie, dar şi pe piaţa muncii, precum şi o viaţă mai bună pentru familiile lor, ca urmare a unui nou proiect, intitulat „Centrul multifuncţional, o şansă pentru viitorul copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale din regiunea Nord-Vest, Sud-Est şi Sud-Vest Oltenia“, lansat de Fundaţia World Vision România şi finanţat de Uniunea Europeană. Prin acest proiect, vor fi continuate o parte din serviciile oferite de organizaţia amintită, asigurându-se astfel servicii adaptate nevoilor copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi. Elementele de noutate pe care le aduce proiectul sunt extinderea ariei de intervenţie şi oferirea de oportunităţi sporite, egale, atât copiilor din mediul urban, cât şi celor din mediul rural. „Obiectivul principal al proiectului este acela de a îmbunătăţi accesul la educaţie şi pe piaţa muncii pentru sute de copii şi tineri cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale, prin activităţile desfăşurate în zece centre multifuncţionale fixe, situate în mediul urban şi rural din patru judeţe – Constanţa, Cluj, Dolj şi Vâlcea“, a precizat Cristina Bălănescu, manager zonal World Vision România – Biroul Zonal Dolj.
Beneficiarii acestui proiect vor fi: persoanele cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale, cele care suferă de boli care afectează viaţa socială şi profesională (HIV şi SIDA, cancer etc.), tinerii de peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, persoanele de etnie romă, victimele traficului de persoane şi ale violenţei domestice. Categoriile profesionale care lucrează cu grupurile mai sus-menţionate (asistenţi sociali, asistenţi comunitari, mediatori familiali, îngrijitori etc.) vor beneficia de training specializat.
În ţara noastră există peste 680.000 de persoane cu dizabilităţi, din care aproximativ 17.000 se află în instituţii, iar peste 660.000 se află în îngrijirea familiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU